Home > Analys: Vändnings candlestick öppnar upp för nedgång i Hexagon.

Analys: Vändnings candlestick öppnar upp för nedgång i Hexagon.

Hexagon har bildat en ”shooting star” vändnings candlestick vid intervalltaket vilket öppnar upp för nedgång mot 264 kr i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Hexagon aktien tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen och handlas marginellt från all time highs. Sedan årsskiftet har aktiens långsiktigt stigande huvudtrend övergått till ett sidledes handelsintervall mellan 240.50 och 336 kr.

Den 22 april bildades en ”shooting star” vändnings candlestick på vecko basis vilket är extra signifikant då det sammanfaller med en naturlig vändningsnivå vid intervalltaket runt 336 kr. Kortsiktigt har en säljsetup skapats där vi ser 328 kr som en lämplig ingångsnivå i en förmodad rörelse ned mot stödet i den stigande huvudtrenden runt 264 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en passering av 340 kr på ovansidan.

Entré sälj 328kr
Målkurs 264kr
Nödutgång 349kr

Aktien presenterar delårs resultat den 10 Maj vilket sannolikt leder till ökad kursvolatilitet och bildandet av en dubbeltopp alternativt ett utbrott uppåt på ny högsta notering.

Från ett långsiktigt perspektiv är det viktigt att stödet vid 265 alternativt 240 kr håller som en sista anhalt, för att inte riskera en trendvändning.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande 40 veckors MA 200.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HEXA B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto