Home > Analys: Vändningscandlestick i Clas Ohlson B.

Analys: Vändningscandlestick i Clas Ohlson B.

Clas Ohlson har bildat en vändningscandlestick efter ett test av botten från 2011 vilket öppnar upp för en motreaktion på det översålda läget i första hand.

Clas Ohlson har sedan 2011 handlats inom intervallet mellan 66.50 och 174 kr. Under mars 2017 utlöstes en falsk säljsignal vilket bidrog till en stark rörelse på ovansidan understödd av utbrottshandlare som tvingats stänga sina blankningspositioner. Köptrycket ledde till en lokal topp strax under all time highs.

Denna topp testades återigen under augusti 2017 vilket resulterade i en avvisning och ett genombrott nedåt från en mindre dubbeltopp månaden därpå. Aktien har därefter passerat ett antal stödnivåer vilket tagit aktien ned mot botten från 2011 där en vändningscandlestick i form av en Long legged-doji uppvisats. Detta innebär att köparna har hittat tillbaka till aktien, vilket bör leda till en justering uppåt för ett test av det långsiktigt fallande jämviktsvärdet i form av MA 40.

Då risken för fortsatt kursfall reducerats genom en vändnings-candlestick rekommenderar vi ett köp runt 80kr. Målkurs sätts till 92kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 75kr.

Aktien handlas under det fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Clas Ohlson B
Entré köp 80kr Ticker CLAS B
Målkurs 92kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 75kr P/E 14.4
Senaste 81.kr Direkt avk. 7.7%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CLAS B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto