Home > Analys: Vändningscandlestick efter test av motstånd i ICA gruppen…

Analys: Vändningscandlestick efter test av motstånd i ICA gruppen…

ICA gruppen har under veckan varit uppe och testat motståndet runt 322kr för fjärde gången… vilket resulterade i bildandet av en shooting-star vändningscandlestick, som öppnar upp för en rekylfas.

ICA gruppens stigande trend accelererade i slutet av 2014 vilket gjorde att aktien blev kortsiktigt överköpt då avståndet mot jämviktsvärdet, MA 40 veckor, hamnade på en sträckt nivå med en notering på + 26 % ovanför. Vanligtvis leder detta till en trend justering i form av en sidåtgående rörelse alternativt en rekylfas för att justera det underliggande sentimentet.

Aktien har sedan 2015 uppvisat denna sentimentjustering vilket är en naturlig utveckling som ger goda förutsättningar för starten av en ny uppgångsfas. På ovansidan testade aktien för fjärde gången motståndet vid 322kr vilket resulterade i bildandet av en ”shooting star” vändningscandlestick vilket indikerar att aktien inte riktigt är redo för ett utbrott. Sekvensen av stigande bottnar och den långa kraftansamlingsfasen som bildat en huvudskuldra liknande bottenformation gör att vi har en positiv grundinställning, trots förra veckans nedgång.

Närmaste stöd finns runt den psykologiska 300kr nivån vilket utgör ett köpläge inför ett förmodat framtida utbrott på ovansidan. Skulle aktien däremot visa svaghet genom att bryta sekvensen av stigande bottnar d.v.s. sjunka under 288kr finns stöd vid 280kr, forceras även detta öppnas det upp för ytterligare test av intervallbotten vid 244kr.

I ett positivt scenario stänger aktien ovanför 322kr på veckobasis vilket utlöser en köpsignal med ett prisobjektiv på 400kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande MA 4 0veckor.

ICA Gruppen
Entré köp 300kr Ticker ICA
Målkurs 375kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 286kr P/E 16.7
Senaste 316.20kr Direkt avk. 3.3%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto