Home > Analys: Vändningscandlestick i Fingerprint Cards…

Analys: Vändningscandlestick i Fingerprint Cards…

Fingerprint Cards B har bildat en hammer vändningscandlestick ovanför stödet vid intervallbotten, vilket öppnar upp för en återhämtning mot 93kr i första hand.

Fingerprint Cards B nådde en toppnotering på 136.50kr i december 2015 och en botten på 62.50kr i februari månad. Aktien har därefter handlas inom ett väl definierat handelsintervall där 75.75kr varit ett stöd på nedsidan och 118.20kr ett motstånd på ovansidan. Så länge som aktien handlas inom detta intervall är trenden oregelbunden och en långsiktig placering ointressant.

Förra veckan visade aktien en motreaktion på de senaste veckornas kursfall genom bildandet av en vändningscandlestick i form av en hammer på veckobasis. Detta indikerar att köpare åtminstone kortsiktigt hittat tillbaka till aktien. Så länge som aktien stänger ovanför 75kr är oddsen goda för en vändning uppåt mot 93kr följt av 100 samt 110kr.

Då risken för bakslag reducerats och potentialen i ett köp är sund föreslås ett köp runt 81kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 76.50 kr alternativt avvakta en veckostängning under 75kr för att bekräfta ett trendbrott nedåt.

I ett negativt scenario d.v.s. ett stängning under 75 kr följt av vidare nedgång genom lågpunkten från juli vid 73.50kr är det sannolikt att aktien brutit ned från en toppformation med betydligt lägre kurser framöver.

Fingerprint Cards
Entré köp 81kr Ticker FING B
Målkurs 93kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 76.50kr P/E 12.5
Senaste 82.05kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas under det sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FING B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto