Home > Analys: Vändningscandlestick öppnar upp för återhämtning i Clas Ohlson B.

Analys: Vändningscandlestick öppnar upp för återhämtning i Clas Ohlson B.

Clas Ohlson har det senaste året upplevt ett massivt kursfall på runt 62% vilket gjort aktien översåld i alla tidsperspektiv, kombinerat med en vändningscandlestick för ett par veckor sedan,  har gjort aktien intressant för en motreaktion i första hand.

Clas Ohlson har sedan botten runt 66kr från 2011 handlats till en topp på 174 kr under 2016. I mitten av mars 2017 utlöstes en falsk säljsignal som bidrog till en stark rörelse på ovansidan understödd av utbrottshandlare som tvingats stänga sina blankningspositioner. Köptrycket ledde till en lokal topp strax under föregående toppar

Denna topp testades återigen under augusti vilket resulterade i en avvisning som lett till teknisk svaghet och ett genombrott nedåt från en mindre dubbeltopp den senaste månaden. Aktien har därefter handlats ned kraftfullt under kort tid… men en ljusning har uppenbarat sig genom bildandet av en vändningscandlestick efter ett test av botten från 2011. Så länge som aktien på veckobasis fortsätter att avvisa 67kr på nedsidan förväntas starten av en återhämtning mot 100kr.

Vi rekommenderar ett köp mellan 70-72kr. Målkurs placeras konservativt till 88kr. Nödutgången placeras förslagsvis till en stängning under 65kr.

Aktien handlas under det stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Clas Ohlson
Entré köp 70-72kr Ticker CLAS B
Målkurs 88kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång kr P/E 12.7
Senaste 71.855kr Direkt avk. 8.7%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CLAS B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto