Home > Analys: Vändningscandlestick uppvisad i Nokia.

Analys: Vändningscandlestick uppvisad i Nokia.

Nokia aktien har visat positiva signaler genom att avvisa stödet runt 38kr… vilket öppnar upp för en återhämtning mot 46.50kr i första hand.

Nokia aktien har sedan februari 2016 handlats inom ett bredare sidledes handelsintervall mellan 36 och 58kr. Aktien uppvisar gentemot konkurrenten Ericsson en svagare utveckling då aktien nyligen uppvisat en ny veckolägsta samtidigt som Ericsson noterat en ny högsta notering. En placering är därför att föredra i Ericsson aktien.

Aktien var förra veckan nere och testade stödet i närheten av intervallbotten där en köprespons uppvisades i form av ett avtagande säljmomentum genom uppvisandet av en doji candlestick. Aktien stängde under veckan i princip oförändrat vilket innebär en återhämtning i slutet av veckan och en neutralisering av det inledande säljtrycket. Detta är en positiv utveckling som öppnar upp för en återhämtning mot 46.50kr, så länge som aktien på veckobasis avvisar 38kr, d.v.s. aktien tillåts under veckan att handlas därunder för att i stänga därovan i slutet av veckan.

Forceras 42.70kr stärks scenariot om starten av en återhämtning mot 46.50kr, Skulle aktien däremot signifikant stänga under 38kr förväntas ett test av intervallbotten som måste hålla för att inte riskera en nedgång mot 31.70kr.

Aktien handlas under det långsiktigt svagt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Nokia
Ticker NOKI SEK
Marknad OMXS Large Cap
P/E neg
Senaste 39.10kr Direkt avk. 4.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NOKI SEK.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto