Home > Analys: Vändpunkt i Betsson signalerar attraktivt köpläge!

Analys: Vändpunkt i Betsson signalerar attraktivt köpläge!

Spelbolaget Betsson åkte på en kraftig nedgång efter tidigare analys i början av januari. Efter att vi tidigare testat kanaltaket inom handelsintervallet sedan sommaren 2016, gav ett förnyat misslyckat försök till utbrott på ovansidan en kraftig nedgång. Vändpunkt kring 75 kronor innebär att förnyat positivt sentiment uppstått, och en uppgång är att vänta.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Betsson åkte på en bakläxa när tidigare handelskanal kring 93-94 kronor misslyckades få ett utbrott på ovansidan. En kraftig nedgång till 75 kronor fick därefter upplevas.

Att vi nu fått en kraftig vändpunkt med två dagars handel med avslut på plus, signalerar ett attraktivt köpläge.

Just kring 75 kronor har vi historiskt signifikant handelsvolym, vilket innebär att denna prisnivå agerar som tydlig stödnivå både kortsiktigt som långsiktigt flera år tillbaka.

Trots att vi nu närmar oss delårsrapporten nästa vecka, ser vi ett köpläge redan i dagsläget, då aktien varit kraftigt pressad sedan förra sommaren, samtidigt som vändpunkt vid tydligt tekniska stödnivåer kring 75 kronor inbringar stor positivitet.

Eftersom tidigare 93 kronor varit svårslagen, blir detta även vår målkurs, vilket innebär att vi väljer att kliva av alternativt vikta ned kring denna prisnivå.

Under resans gång räknar vi med ett inledningsvis motstånd från säljare redan vid 89 kronor, och skulle vi mot förmodan uppnå denna prisnivå redan inför rapporten, rekommenderas att vi viktar ned positionen redan här.

Ytterligare en positiv pusselbit är att vår RSI indikator var nere och vände på tydligt översåld nivå, och efter två dagars handel har vi precis lämnat detta territorium, vilket ger utrymme för en kraftig uppgång inom kort.

Så sent som på torsdagen framgick det i ett pressmeddelande att Betsson lägger bud på att förvärva samtliga aktier i den brittiska speloperatören Netplay TV.

Den totala köpeskillingen uppgår till drygt 290 miljoner kronor.

”Förvärvet kommer att stärka Betssons position i Storbritannien, vilket är världens största lokalt reglerade spelmarknad. Netplay driver tre varumärken, Jackpot247, Supercasino och Vernons, och använder främst tredjepartssystem för plattform och innehåll”, skrev Betsson på torsdagen.

Den 9 februari lämnar spelbolaget delårsrapport för det fjärde kvartalet.

Betsson
Entré köp 78.00 kr Ticker BETS B
Målkurs 93.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 74.50 kr P/E 13.7
Senaste 78.60 kr Direkt avk. 5.7%

 

Köpläge har uppstått redan nu omkring 78 kronor efter vändpunkt, och vi räknar med en fortsatt resa norrut till inledningsvis 89 kronor, men potentialen är stor att vi testar tidigare kanaltak vid 93 kronor vilket även blir vår målkurs på sikt. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 74.50 kronor.

Aktien noteras under både 50, 100 och 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BETS B.

Analys: Vändpunkt i Betsson signalerar attraktivt köpläge!

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto