Home > Analys: Viktiga nivåer att bevaka för Autoliv

Analys: Viktiga nivåer att bevaka för Autoliv

Autoliv har fått säljsignaler och ligger i en nedåtgående trend. Skulle aktien dessutom etablera sig under det starka stödområdet vid 380-393 är risken hög för nya stora nedgångar.

Autoliv har följt den allmänna börstrenden och gått ner de senaste månaderna från sin årshögsta nivå kring 472 kr. Hittills i år har aktien gått upp med 9,8%, räknat på aktiekursen i skrivande stund 411 kr.

I vår analys av Autoliv den 27 april rekommenderade vi blankning av Autoliv särskilt om aktien skulle gå under det viktiga stödet vid 428 kr. Aktien bröt under stödet den 4 maj och fick då en tydlig säljsignal.

Enligt vår analys skulle vi då sikta på nedgångar till 380-393 kr i första hand och 310-328 kr i andra hand. Autoliv har sedan dess nått vår första målkurs i och med att aktien sedan dess varit nere på 392 kr.

Autoliv befinner sig nu i en nedåtgående trend kortsiktigt och har en viktigt motståndsområde kring ca 423-428 kr. Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, har däremot börjat vända uppåt.

Stochastic-indikatorn har också börjat vända upp från låga nivåer och ger därmed en köpindikation. Det är dock ingen stark köpsignal i sig själv då Autoliv ligger i en stark nedåtriktad trend.

Snarare kan aktien snart komma in i ett känsligt läge om indikatorn kommer upp i högre nivåer.

Autoliv har nu de viktigast stödnivåerna kring ca 393 kr och sedan vid ca 380 kr. 200 dagars kurvan ligger också kring 393 kr och förstärker den stödnivån.

Skulle Autoliv etablera sig under 380 kr stödet får aktien nya starka säljsignaler som indikerar att vi ska sikta på nedgångar ned till 310-328 kr.

Vi rekommenderar att man blankar Autoliv på uppåtrekyler och då gärna så nära motståndsnivån kring 428 kr som möjligt. Sikta på nedgångar till minst 380 kr. Stop loss om aktien stänger över 431 kr.

Flytta ner stop lossen allt eftersom postionen visar mer och mer vinst.

Autoliv (Dagsdiagram)
Autoliv (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.