Home > Analys: Volatil nedgång för Volvo väntas

Analys: Volatil nedgång för Volvo väntas

Volvo B har efter vinterns starka uppgång fått säljsignaler och kommit in i en negativ trend. Det ser också ut som om  att aktien kommer fortsätta att vara svag. Vi rekommenderar att man blankar Volvo B på eventuella uppgångar.

Det har i veckan kommit oroande signaler om den amerikanska lastbilsmarknaden. Branschens totala orderingång på tunga lastbilar i Nordamerika har varit lägre än väntat två månader i rad. Det kan vara de höga dieselpriserna som gjort att marknaden stannat av. Skulle denna utveckling fortsätta vore det inte bra för Volvos aktiekursutveckling.

Volvo B har i år gått upp med 17,6% räknat på aktiekursen i skrivande stund på 87,70 kr. Detta att jämföra med utvecklingen på OMXS30 som hittills i år gått upp med 4,8%.

Vi har tidigare siktat på att Volvo B skulle gå upp till minst 100 kr. Se vår analys av Volvo den 26 januari. Volvo B gick sedan upp till 100 kr-nivån ett antal gånger under perioden februari-april. Aktien lyckades dock inte etablera sig över denna nivå.

Sedan dess så har Volvo B fått ett antal säljsignaler då flera stödnivåer brutits. Bland annat då aktien gick under stödet kring 93 kr.

Aktien har motståndsnivåer vid ca 93-95 kr och ca 100 kr. Det är framförallt om Volvo B stänger över 100 kr-nivån som aktien får tydliga köpsignaler. Detta ser emellertid svårt för aktien att i närtid gå över ens 93-95 kr motståndet.

Volvo B har lite viktigare stödnivåer vid ca 84 kr, ca 79 kr och kring 64-69 kr.

Vi rekommenderar att man blankar Volvo B på eventuella uppgångar. Sikta på nedgångar till minst 79-84 kr. Stop loss om Volvo B stänger över 95 kr. Flytta ner stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

För den aktive placeraren rekommenderar vi att ta hem vinsten då och då på sina korta positioner. Sedan kan man blanka igen på nya uppåtrekyler.

Detta då aktiemarknaden, och med den även Volvo B, har kommit in i en betydligt mer volatil marknadsfas än tidigare. Kasten upp och ner kommer troligen fortsätta att vara både tvära och stora.

Volvo B (Dagsdiagram)
Volvo B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.