Home > Analys: Volkswagen utmanar tungt volymområde efter nedgång.

Analys: Volkswagen utmanar tungt volymområde efter nedgång.

Volkswagen är en av flera tyska biltillverkare som tappat tydligt med mark under sommaren. Volkswagen själv har tappat drygt -12 procent, vilket innebär att vi landat på en prisnivå vars historiska utveckling uppvisar kraftig volym därunder, men är detta verkligen tillräckligt för att stoppa en vidare nedgång..?

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter en bitter utveckling under sommaren inom den tyska bilsektorn, noterar vi en nedgång på drygt -12 procent för Volkswagen.

Nedgången innebär att vi inte bara lämnat det stora vägskälet i form av MA 200 bakom oss, som befinner sig vid 136 euro för tillfället, men även MA 50 och 100 som båda pekar på en fortsatt negativ utveckling.

Volkswagen är en av de biltillverkare som dragits med sin dieselskandal, och med de utsläppsproblem som varit i fokus för sina bilar, har det varit en skakig resa för bolagets aktie i år.

Senaste året har tre stora tekniska nyckelnivåer formats, först vid 144, därefter vid 136 euro vilket MA 200 befinner sig kring just nu, men även vid 127 euro.

Dessa nyckelnivåer brukar inte helt oväntat bli tydliga dragpunkter, därefter kortare balanspunkter före priset rör sig söderut eller norrut. Detta innebär samtidigt att dessa tekniska nyckelnivåer samtidigt agerar både tekniskt stöd som motstånd beroende på var priset befinner sig.

Kortsiktigt befinner sig Volkswagen strax ovanför ett kortsiktigt översålt territorium i RSI indikatorn, och frågan är om det är dags att vända norrut efter en sådan pressad utveckling.

Bakomliggande stöd kan möjligtvis finnas från köpare, då vi under vår tekniska nyckelnivå vid 127 euro, återfinner signifikant med volym senaste tre åren mellan 127-100 euro.

Detta innebär i korthet att inom detta prisintervall, kan resan inte helt oväntat komma att bli skakig, och köpare brukar ofta uppvisa en tydlig ovilja att låta priset fortsätta söderut.

Det ser därmed ut att finnas underliggande positivitet, men även om tungt underliggande volymområde kan ge stöd, och RSI indikatorn befinner sig nära översålt territorium, är detta ingen kristallklar bild som ger en säker vändpunkt.

Aktien handlas på Xetra, under symbol VOW3.

Analys: Volkswagen utmanar tungt volymområde efter nedgång.

Volkswagen
Ticker VOW3
Senaste €127.250
Marknad Xetra
P/E est. 2017 5.40
Direkt avk. est. 2017 2.69%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto