Home > Analys: Volvo B laddar för utbrott

Analys: Volvo B laddar för utbrott

Aktiebolaget Volvo är moderbolag för Volvokoncernen – även Volvo Group – är en tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, marina och industriella drivsystem. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster. Volvo har cirka 115 000 anställda med produktion i 20 länder och försäljning på omkring 190 marknader. Volvoaktien är noterad på Stockholmsbörsen. 1999 sålde Volvo bilavdelningen Volvo Personvagnar till Ford. Huvudkontoret för AB Volvo ligger i Torslanda i Göteborg

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Volvo B aktien har uppvisat en sekvens av stigande bottnar sedan lågpunkten runt 65 kr i september 2011 och befinner sig i en tydligt uppåtriktad trend. Aktien har ett starkare motstånd precis under den psykologiska 100 kr nivån. I början av 2012 testades detta motstånd vilket ledde till en större rekyl ned till 75 kr nivån. De senaste veckorna har motståndet testats på nytt men det har inte lett till någon nämnvärd rekyl vilket indikerar att köparna börjar få allt bättre fotfäste. 

I ett större perspektiv har en triangelformation bildats vilket ger ett prisobjektiv på 38 kr från utbrottsnivån vid 100 kr, det vill säga en målkurs på 138 kr. Lyckas aktien forcera detta motstånd de kommande veckorna under tilltagande omsättning utlöses en stark köpsignal som sannolikt tar aktien upp till målkursen på sikt. På ovansidan finns ett större motstånd runt 120 kr vilket om forceras öppnar upp för en uppgång mot 138 kr. På nedsidan finns stöd vid den uppåt lutande trendlinjen runt 90 kr.

Vi rekommenderar att man köper aktien den dag som 100 kr nivån passeras under ökad omsättning. En stop loss läggs förslagsvis under 94 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto