Home > Analys: Volvo B ”laddar” ovanför MA 40 veckor.

Analys: Volvo B ”laddar” ovanför MA 40 veckor.

Volvo B aktien har de senaste veckorna visat positiva signaler genom dubbla vändnings candlesticks och en etablering ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Volvo B aktien har haft en medioker utveckling på börsen under en längre tid då aktien varit fastlåst sedan 2011 inom intervallet 65 till 120 kr. Aktien handlas dessutom en bra bit under toppen från 2007 vilket är en stark indikation på att aktien är en långsiktigt svag aktie, vilket gör en placering intressant främst för den kortsiktiga aktören.

Aktien har efter en avvisning av swing lägsta från 2014 i början av året visat positiva signaler genom att notera en högre swing punkt och en potentiell huvudskuldra bottenformation. De senaste veckorna har den tekniska bilden förstärkts genom bildandet av dubbla ”hammers” vilket indikerar på ett kraftfullt sätt att lägre priser har mötts av en stark köpkraft. Aktien har dessutom etablerat sig ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor som de senaste månaderna agerat som vägskälet mellan bull och bear.

Då risken för bakslag har reducerats föreslår vi ett köp runt 89.50kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 85kr. Målkurs sätts till 99.50kr.

Volvo
Entré köp 89.50kr Ticker VOLV B
Målkurs 99.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 85kr P/E 16.1
Senaste 90.25kr Direkt avk. 3.3%

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att stänga under 85 kr följt av vidare nedgång genom 78kr förväntas ytterligare test av stödet runt 73kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VOLV B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto