Home > Analys: Volvo B närmar sig långsiktig ingångsnivå.

Analys: Volvo B närmar sig långsiktig ingångsnivå.

Volvo B aktien handlas sedan fem år tillbaka inom en konsolidering. Den senaste tidens börsoro har tagit aktien närmare stödet runt 73.50 – 74kr som utgör en attraktiv ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Volvo B aktien har haft en medioker utveckling på börsen under en längre tid då aktien varit fastlåst sedan 2010 inom intervallet 60 till 120 kr. Aktien handlas dessutom en bra bit under toppen från 2007 vilket är en stark indikation på att aktien är en långsiktigt svag aktie med reducerad uppgångspotential tills detta intervall bryts på ovansidan.

Efter en toppnotering på 120 kr i april 2015 har aktien handlats ned kraftigt och utlöst ett flertal säljsignaler under vägen. Ett brott av stödet vid 105 kr ledde till en forcering av nästa nivå vid 100 kr, vilket accelererade säljtrycket som tagit aktien ned i närheten av starka stödnivåer i form av den stigande trendlinjen inom konsolideringen.

Detta stöd finns för närvarande runt 73.50 -74 kr och utgör en fördelaktig ingångsnivå inför en förmodad trendvändning uppåt inom konsolideringen. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 68 kr, vilket om uppnås ökar oddsen för fortsatt nedgång mot 64 följt av 60 kr.

I ett positivt utfall d.v.s. ett test av 73.50 kr som blir avvisat genom en stängning på dagsbasis därovan är förutsättningarna goda för fortsatt uppgång mot i första hand 87 kr där vi rekommenderar att man plockar hem halva vinsten.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VOLV B.

(Månadsdiagram)
(Månadsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto