Home > Analys: Volvo B närmar sig motstånd… men från sämre utgångsläge

Analys: Volvo B närmar sig motstånd… men från sämre utgångsläge

Aktiebolaget Volvo är moderbolag för Volvokoncernen – även Volvo Group – är en tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, marina och industriella drivsystem. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster. Volvo har cirka 115 000 anställda med produktion i 20 länder och försäljning på omkring 190 marknader. Volvoaktien är noterad på Stockholmsbörsen. 1999 sålde Volvo bilavdelningen Volvo Personvagnar till Ford. Huvudkontoret för AB Volvo ligger i Torslanda i Göteborg

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns vid 101 följt av 113 kr. Stöd finns vid 86 samt 82 kr.

Volvo B aktien handlas sedan två år tillbaka i en större konsolidering mellan 64 -101 kr. Från lågpunkten vid 74 kr i juni 2012 visade aktien en stabil upptrend och den minskade volatiliteten under feb – mar ovanför den stigande trendlinjen var ett bra utgångsläge för en forcering av motståndet runt 100 kr. Aktien testade motståndet ett flertal gånger men misslyckades att forcera detta vilket ledde till ett brott av den stigande trenden och försämrade utsikter för uppgång.

En lågpunkt vid 85.30 kr noterades under april månad och aktien är på väg för ett ytterligare test av motståndet vilket kommer från ett betydligt sämre utgångsläge…. Sekvensen av stigande bottnar har brutits och en hel del kraft har försvunnit då aktien redan stigit med drygt 15 % den senaste månaden. Jämför detta med testet under mars månad då aktien befann sig i en stigande trend och hade kraftansamlat under drygt en månads tid.

Vi har en neutral inställning till aktien. Då förutsättningarna försämrats är det mer sannolikt att aktien inom kort vänder ned. Om mot förmodan 101 kr bryts under betydande omsättningsökning ändras utsikterna rejält då en stark köpsignal utlöses.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto