Home > Analys: Volvo B närmar sig motståndet

Analys: Volvo B närmar sig motståndet

Volvo B handlas i en större konsolidering mellan 74 till 101 kr. Inom denna konsolidering är trenden svagt stigande. Under onsdagen presenterade bolaget delårsrapport vilket mottogs positivt och gav rejält skuts uppåt under stigande omsättning vilket sannolikt leder till ett sjätte test av det starka motståndet runt 100 kr.

Aktiebolaget Volvo är moderbolag för Volvokoncernen – även Volvo Group – är en tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, marina och industriella drivsystem. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste motstånd finns vid det svårforcerade konsolideringstaket i intervallet 100-101 kr. Stöd finns vid den svagt stigande trenden runt 87 kr.

Volvo B aktien handlas sedan 18 månader tillbaka i en större konsolidering mellan 74 -101 kr. Från lågpunkten vid 74 kr i juni 2012 visade aktien en stabil upptrend och den minskade volatiliteten under feb – mar ovanför den stigande trendlinjen var ett bra utgångsläge för en forcering av motståndet runt 100 kr. Aktien testade motståndet ett flertal gånger men misslyckades att forcera detta vilket ledde till ett brott av den stigande trenden från lågpukten vid 74 kr.

Inom konsolideringen har ett stöd i form av den svagt stigande trenden etablerats och så länge som aktien håller sig ovanför detta stöd kan det leda till ett positivt utbrott på ovansidan. Motståndet är nu på väg att testas för sjätte gången och skulle aktien lyckas att forcera detta under tilltagande omsättning utlöses en köpsignal.

Volvo B handlas på Stockholmsbörsen med symbol VOLV B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto