Home > Analys: Volvo B utmanar motstånd inför rapport.

Analys: Volvo B utmanar motstånd inför rapport.

Volvo B aktien vände uppåt ovanför stödet i den långsiktigt stigande trenden och utmanar nu motståndsområdet runt 88 kr. En forcering öppnar upp för vidare uppgång mot MA 200 runt 99.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Volvo B aktien har haft en medioker utveckling på börsen under en längre tid då aktien varit fastlåst sedan 2011 inom intervallet 65 till 120 kr. Aktien handlas dessutom en bra bit under toppen från 2007 vilket är en stark indikation på att aktien är en långsiktigt svag aktie, vilket gör en placering lämplig i första hand för aktören som har ett lägre avkastningskrav.

Efter en vändning nedåt från motståndet runt 120 kr i mitten av april, bottnade aktien ur ett par kronor ovanför det långsiktiga stödet runt 73 kr och har därefter bildat en högre lågpunkt.

Detta ger positiva indikationer som kan stärkas de kommande dagarna om aktien forcerar motståndet runt 88 kr. Detta skulle i sådana fall utlösa en mindre köpsignal, vilket har goda förutsättningar att ta aktien vidare uppåt för en avstämning av det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200 runt 99 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att etablera sig under 82 kr förväntas vidare nedgång för ett test av september botten och eventuellt det starkare stödet runt 73 kr, detta skulle i sådana fall utgöra en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Aktien rapporterar för tredje kvartalet idag vilket sannolikt bjuder på ökad kursvolatilitet.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VOLV B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto