Home > Analys: Volvo B indikerar nedgång.

Analys: Volvo B indikerar nedgång.

Volvo B handlas inom en långsiktig större konsolidering . Aktien har visat en större återhämtning, efter raset i kölvattnet på den falska köpsignalen i september och har testat motståndet runt 100 kr vilket visat sig vara svårforcerat och indikerar en vändning nedåt.

Volvo aktien är en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen efter en falsk köpsignal, ett sämre delårsresultat än förväntat samt en nedgradering.  Aktiens kursfall accelererade strax efter ett återinträde inom det breda handelsintervall som aktien misslyckades att forcera bestående. Det är ingalunda förvånande då utbrottshandlare satt fel positionerade samtidigt som den tekniskt bevandrade handlaren såg en möjlighet att gå kort i aktien med attraktiv riskprofil.

Aktien nådde som lägst 80.40 kr i nedgången och har därefter återhämtat större delen av raset och handlas för närvarande runt 97 kr. Då aktien handlas inom en större konsolidering och nyligen vänt nedåt efter ett test av motståndet runt 100 kr har risken ökat att uppgången är över för denna gång.

Det är först om aktien skulle lyckas forcera motståndet runt 104 kr som det finns möjlighet för en uppgång mot tidigare toppnoteringar runt 120 kr. Detta scenario anses som osannolikt i dagsläget.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns runt 104 kr.  Stöd finns vid tidigare bottnar runt 81-82.

Volvo B handlas på Stockholmsbörsen med symbol VOLV B

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
55,1 (29,65) 0,7 (1,74) 2,5 (3,57) 3,1 (2,93) 3,00 1,76 38,15
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto