Home > Analys: Volvo B vid attraktiv avyttringsnivå…

Analys: Volvo B vid attraktiv avyttringsnivå…

Volvo B aktien har de senaste veckorna misslyckats att forcera motståndet vid 120kr vilket ökar rekylrisken, då aktien handlas på ett sträckt läge jämfört med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40veckor.

Volvo B aktien har haft en medioker utveckling på börsen de senaste sex åren då aktien varit fastlåst inom intervallet 65 till 120 kr. I början av februari presenterade aktien resultat för fjärde kvartalet vilket kom in bättre än förväntat och ledde till ett test av det kraftfulla motståndet vid 120kr, som sammanfaller med topparna från 2011 och 2015.

Aktien misslyckades återigen föregående vecka att forcera motståndet, vilket ökat risken för en kännbar rekyl, framförallt då aktien handlas på en historiskt sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Vi avstår från att rekommendera ett köp och ser i stället aktiens misslyckande att forcera motståndet som en indikation att uppgången kan vara över för denna gång och råder till att plocka hem vinsten. Skulle aktien i ett framtida skede signifikant forcera 120kr… kanske när jämviktsvärdet hunnit i kapp med priset är förutsättningarna betydligt bättre för en bestående uppgång.

Stöd på nedsidan finns vid 110 följt av 100kr. Motstånd finns vid 120, 130 samt runt all time highs vid 152kr.

Volvo B
Ticker VOLVB
Marknad OMXS Large Cap
P/E 18.2
Senaste 117.70kr Direkt avk. 2.8%

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VOLV B.

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto