Home > Analys: Volvo B visar svaghet

Analys: Volvo B visar svaghet

Volvo B närmade sig motståndet runt 100 kr under maj, men från ett sämre utgångsläge då sekvensen av stigande bottnar hade brutits. Detta indikerade svaghet och aktien har därefter uppvisat en svag utveckling och en lägre topp, vilket i kombination med en fallande relativ styrka är illavarslande framöver. Vi räknar med fortsatt nedgång och test av stödet vid 85 följt av 82 kr.

Aktiebolaget Volvo är moderbolag för Volvokoncernen – även Volvo Group – är en tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, marina och industriella drivsystem. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster. Volvo har cirka 115 000 anställda med produktion i 20 länder och försäljning på omkring 190 marknader. Volvoaktien är noterad på Stockholmsbörsen. 1999 sålde Volvo bilavdelningen Volvo Personvagnar till Ford. Huvudkontoret för AB Volvo ligger i Torslanda i Göteborg

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste motstånd finns vid den fallande trenden vid 92 samt motstånd i intervallet 99-100 kr. Stöd finns vid 85 samt 82 kr.

Volvo B aktien handlas sedan två år tillbaka i en större konsolidering mellan 64 -101 kr. Från lågpunkten vid 74 kr i juni 2012 visade aktien en stabil upptrend och den minskade volatiliteten under feb – mar ovanför den stigande trendlinjen var ett bra utgångsläge för en forcering av motståndet runt 100 kr. Aktien testade motståndet ett flertal gånger men misslyckades att forcera detta vilket ledde till ett brott av den stigande trenden och försämrade utsikter för uppgång.

Aktien har efter lågpunkten vid 85.30 kr i april tagit sig upp i närheten av motståndet runt 100 kr men orkade inte riktigt och har visat en lägre topp och en lägre botten vilket definitionsmässigt innebär att trenden vänt nedåt. Aktien visar dessutom relativ svaghet i jämförelse med omxs30 index vilket ökar sannolikheten för en fortsatt svag utveckling.

Vi har tidigare poängterat att uppgången mot motståndet vid 100 kr kom från ett betydligt sämre utgångsläge och chansen för ett lyckosamt utbrott var minimal.  Då aktien nu visat en lägre topp och lägre botten samt ökad volym vid nedgångsdagar räknar vi med ett test av stödet vid 85 följt av 82 kr inom kort.

Volvo B handlas på Stockholmsbörsen med symbol VOLV B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto