Home > Analys: Volvo i fallande trend

Analys: Volvo i fallande trend

Volvo B ligger i en nedåtgående trend efter att tidigare ha fått ett säljsignaler. Vi fortsätter att rekommendera blankning av aktien på uppåtrekyler särskilt om aktien kommer i närheten av sina motståndsområden kring ca 84 kr och kring ca 90 kr.

Volvo B har i år börjat med en stark uppgång och aktien handlades som högst i år vid ca 100 kr. Detta var också vår målkurs för vinterns uppgång. Se också vår analys av Volvo B den 26 januari.

Efter toppnoteringarna kring 100 kr i februari och mars har sedan Volvo B haft en fallande kursutveckling. Aktien fick då ett antal säljsignaler som vi tog upp i vår analys av Volvo B den 4 maj. Vi  rekommenderade då också att man skulle blanka aktien och sikta på nedgångar till först och främst 79-84 kr. I skrivande stund handlas Volvo B i 81,25 kr.

Den långa trenden för Volvo B, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, har varit nedåtriktad sedan i augusti förra året men har nu börjat flacka ut. Den korta trenden är dock tydligt nedåtriktad.

Stochastic-indikatorn har varit på låga nivåer och är nu på uppåtgående. Det är ingen tydlig köpsignal i sig självt i och med att den nedåtriktade trenden är så stark. En aktie kan nämligen fortsätta att vara översåld en lång tid om den befinner sig i en stark trend.

Däremot ger det en fingervisning om att aktien nu lättare kan rekylera uppåt inom den nedåtgående trenden.

I vår analyser har vi också rekommenderat den aktive placeraren att ta hem vinsterna då och då på sina korta positioner, för att sedan kunna gå kort igen på uppåtrekyler.

Det har i den senaste tidens volatila marknad funnits ett antal tillfällen till sådana vinsthemtagningar på korta positioner.

Har man emellertid kvar sina blankningar i Volvo B kan det vara läge att flytta ner sin stop loss till om aktien stänger över motståndet vid ca 84 kr.

Skulle Volvo B etablera sig över 84 kr kan nämligen motståndsområdena vid ca 90 kr, och eventuellt även de vid ca 93 kr och ca 95 kr komma att testas.

Det är dock inte förrän Volvo B skulle etablera sig över motståndet vid ca 100 kr som aktien får några starkare köpsignaler.

Skulle aktien däremot fortsätta sin nedåtgående trend och etablera sig under den närliggande stödnivån vid 78-79 finns det stor risk att aktien ska gå ner till det viktiga stödområdet kring ca 67-69 kr.

Slutsatsen är därför att vi fortsätter att rekommendera att man blankar Volvo B på uppåtrekyler. Sikta på nedgångar till 69-67 kr nivån. Stop loss om Volvo B stänger över 84 kr.

Blir man utstoppad där kan man försöka blanka igen kring ca 90 kr. Stop loss i så fall om aktien stänger strax över 95 kr. Flytta ner stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Den aktive placeraren rekommenderar vi att ta hem vinsten då och då på sina korta positioner framförallt på större nedgångar. Sedan kan man blanka igen på nytt på uppåtrekyler.

Det vill säga: Blanka på uppställ. Köp sedan tillbaka blankningen på större nedställ.

Att ta position
Handla Volvo B för uppgång med tex. Citi First LONGVOLVO AI CIT*
Handla Volvo B för nedgång med tex. Citi First SHORTVOLVO E CIT*
Volvo B (Dagsdiagram)
Volvo B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.