Home > Analys: Volym analys stödjer fortsatt uppgång i Alliance Oil Company

Analys: Volym analys stödjer fortsatt uppgång i Alliance Oil Company

Alliance Oil Company har nyligen avslutat en rekyl inom den stigande trenden. Uppgångsdagar har visat en betydligt ökad omsättning i jämförelse med nedgångsdagar vilket stödjer en fortsatt uppgång och ökar sannolikheten för en långsiktig vändning i aktien.

Alliance Oil-aktien har ett lågt P/E tal på 4.5 vilket är betydligt lägre än bransch genomsnittet på 58.80. Utdelningen är för närvarande 0 kr per aktie och först 2015 förväntas en utdelning på 0.65 kr vilket ger en direktavkastning på 1.44 %. Vinst per aktie är fantastiska 11.81 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Stöd finns vid den stigande trenden vid 48 kr. Närmaste motstånd finns vid tidigare toppen runt 55 kr.

Alliance Oil Company har ett tydligt positivt volym mönster liknande det som Danska Vestas Wind systems uppvisade inför en kraftig uppgång på ett flertal hundra procent. Ett stöd av ökad volym på uppgångsdagar är en förutsättning för en bestående uppgång. Det förefallet allt mer troligt att uppgången sedan juli månad är starten av en långsiktig återhämtning av aktien.

Aktien befinner sig i en stigande trendkanal där aktien nyligen gjort ett kraftigt avstamp från botten vid 47 kr på väg mot kanaltaket runt 57 kr. Rekyler är fortsättningsvis köpvärda framöver, speciellt i närheten av stödet vid den stigande trenden.

Vi har tidigare nämnt att i ett större perspektiv vore det logiskt med en större trendvändning uppåt då aktien framgångsrikt testat dubbelbotten runt 37 kr från 2008-2009. Det kan innebära att aktien på lång sikt tar sig upp mot topparna från 2010-2011 runt 125 kr. Med andra ord är potentialen på ovansidan betydande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AOIL SDB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto