Home > Analys: Wallenstam kraftsamlar inför utbrott!

Analys: Wallenstam kraftsamlar inför utbrott!

Fastighetsbolaget Wallenstam har efter en tids konsolidering innehavt en underliggande köpstyrka. Utmanande av tekniska nyckelnivåer tillsammans med avtagande säljstyrka, talar nu för att vi kan få ett utbrott och resa vidare norrut.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Wallenstam inledde sensommaren genom att lämna årshögsta nivåer strax under 86 kronor.

Nedgången tog oss ned till 80 kronor, varpå köpare klev in i bilden och stoppade en vidare resa söderut. Sedan ett år tillbaka återfinns signifikant med volym mellan 80 – 82 kronor.

Detta handelsintervall inom 80-82 kronor har även i stora drag varit dragpunkt för den konsolidering som pågått sedan början av augusti.

Kortfattade försök till utbrott på nedsidan, har stoppats för att på nytt utmana 81 kronor, vilket gör att vi ställer oss positiva och bedömer att bolagets aktie kraftsamlar inför utbrott norrut.

Wallenstam driver även en tydlig kamp med kortsiktiga 50 dagars glidande medelvärde, lika så inväntar MA 100 strax däröver vid 81.50 kronor.

Vid en stängning och etablering över just 81.50 kronor, öppnas det upp för en vidare resa norrut till vår målkurs 85.00 kronor.

Skulle det visa sig att bolagets aktie finner svårt att etablera sig över 82 kronor, som potentiellt kan få motstånd från säljare, ja då begränsar vi ett sådant fall genom att förslagsvis placera en stop loss redan vid 80 kronor, för om vi kliver under 79.30 kronor får vi även en lägre botten som ökar risken för vidare nedgång.

Det har varit relativt tomt i nyhetsflödet sedan det framgick att bolagets vd Hans Wallenstam köpt 70.000 B-aktier i bolaget den 14 augusti.

Bara några dagar före, den 10 augusti framgick det att Wallenstams hyresintäkter för fastigheter uppgick till 415 miljoner kronor i det andra kvartalet.

Wallenstam presenterar delårsrapport för tredje kvartalet 2017 redan den 26 oktober.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol WALL B.

Analys: Wallenstam kraftsamlar inför utbrott!

Wallenstam
Entré köp 81.50 kr Ticker WALL B
Målkurs 85.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 80.00 kr P/E 7.6
Senaste 80.80 kr Direkt avk. 2.1%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto