Home > Analys: Wallenstam på sträckta nivåer…

Analys: Wallenstam på sträckta nivåer…

Wallenstam aktien handlas i en stigande trendkanal där aktien efter att avstamp vid kanalbotten i mitten av oktober, utvecklats extremt starkt och handlas på sträckta nivåer i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA-200.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Wallenstam aktien handlas i en långsiktigt stigande trend där kursuppgångar varvats med en rekyl/sidåtgående utveckling för att rebalansera det underliggande sentimentet och möjliggöra nya bestående uppgångsfaser. Aktien har efter ett test av stödet vid kanalbotten, i samband med börsfrossan under oktober, utvecklats mycket starkt, oroväckande starkt då aktien inte visat på några försök att justera det underliggande starka köp sentimentet.

Aktien handla dessutom på sträckta nivåer, + 12 % ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet, MA-200. I maj 2013 noterades aktien hela 20.4 % ovanför MA-200 kort därefter föll kursen med 16 %. I juni 2014, + 15 ovanför ledde till ett fall med 7.7 %. I juli 2014 + 13.44 %, åtföljande kursfall med 12.65 %.

Aktien handlas dessutom vid motståndet vid kanaltaket där aktien vid tidigare tillfällen vänt nedåt.

Vi rekommenderar således med hänsyn till den alltmer sträckta kursutvecklingen att man bör vara beredd på en justering. Det är försent att köpa på dagens nivåer och det kan istället vara klokt att låsa in åtminstone en del av vinsten.

Skulle aktien de närmaste månaderna ta sig ned mot kanalgolvet utgör detta en fördelaktig ingångsnivå för långsiktiga innehav.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol WALL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto