Home > Analys: Wallenstam står inför ett avgörande…

Analys: Wallenstam står inför ett avgörande…

Wallenstam har de senaste månaderna handlats i en fallande trend som tagit aktien ned till vägskälet mellan bull och bear inför den nästkommande perioden.

Wallenstam handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal där kanalbotten utgör stöd vid rekylfaser och kanaltaket agerar som en begränsningslinje vid kursstegringar. Under maj forcerades 76kr på ovansidan, en nivå som det senaste året agerat som ett starkt motstånd. Köpsignalen ledde till en topp kort därefter på 85.75kr i mitten av juni och aktien har därefter visat svaghetssignaler genom bildandet av en sekvens av fallande toppar ovanför utbrottsnivån.

Detta är inte vad man vill se inför den senaste månadens omfattande test av detta stöd som än så länge visat på en marginell köprespons. Börsen som helhet har försvagats vilket ökar sannolikheten att detta stöd till slut bryts och i sådana fall utlöser en säljsignal. En signifikant veckostängning under 76kr bekräftar detta scenario.

Vi ser redan nu ett läge att kliva av långsiktiga positioner då det finns starkare aktier (stigande trend på veckobasis). Wallenstam B har sedan september visat svaghet i jämförelse med OMX index vilket är extra illavarslande tecken då svagheten började tidigare än den generella börsnedgången den senaste månaden.

Vi inväntar en blankningsmöjlighet om aktien signifikant forcerar och stänger under 76kr på veckobasis. Ett återtest underifrån av 76kr utgör i detta scenario en idealisk ingångsnivå för vidare nedgång mot 65kr i första hand.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Wallenstam B
Entré sälj 76kr Ticker WALL B
Målkurs 65kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 79kr P/E 7.3
Senaste 77.50kr Direkt avk. 2.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol WALL B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto