Home > Analys: Wallenstam testar stödnivå.

Analys: Wallenstam testar stödnivå.

Rekylen i Wallenstam har tagit aktien ned mot stödet i form av det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Då aktien tidigare respekterat medelvärdet är huvudscenariot en återgång till den stigande trenden.

Wallenstam aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend som de senaste månaderna mynnat ut i en större sidledes konsolidering mellan 105 och 119 kr. Kursuppgångar har åtföljts av kraftfulla rekyler när aktien tagit sig för ”långt” från jämviktsvärdet (200 MA) detta skedde i maj 2013 och nu senast i juli 2014. Så länge som aktien handlas ovanför 200 MA har vi en positiv grundinställning och ser den senaste rekylen som en helt naturlig företeelse i en långsiktigt stigande trend.

Forceras medelvärdet på nedsidan är det först vid en passering av det viktiga stödet runt 105 kr som en exit ges för långsiktiga innehav.

Huvudscenariot är en återgång till den stigande trenden så länge som aktien håller sig ovanför 105 kr. Detta skapar således en attraktiv ingångsnivå då en stop loss kan placeras snävt i förhållande till kurspotentialen på ovansidan. Motstånd finns runt 115 kr samt vid tidigare toppnotering strax under 120 kr.

Vi rekommenderar ett köp runt 107 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 104 kr. Målkurs sätts konservativt till 115 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 107.50 kr samt 105 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol WALL B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto