Home > Analys: Wallenstam vid kritisk nivå….

Analys: Wallenstam vid kritisk nivå….

Wallenstam har efter en utlöst köpsignal under maj tappat köpkraften och har nu tagit sig ned för ett återtest…vilket är av avgörande betydelse för den kommande färdriktningen. Stänger aktien signifikant under 76kr indikeras ett trendbrott.

Wallenstam handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal där kanalbotten utgör stöd vid rekylfaser och kanaltaket agerar som en begränsningslinje vid kursstegringar. Under maj forcerades 76kr på ovansidan, en nivå som det senaste året agerat som ett starkt motstånd. Köpsignalen ledde till en topp kort därefter på 85.75kr i mitten av juni och aktien har därefter visat svaghetssignaler genom bildandet av en sekvens av fallande toppar ovanför utbrottsnivån. Detta är inte vad man vill se inför det kommande testet av stödet vid 76kr… men så länge som stödet förblir intakt är trenden dock positiv.

Vi ser redan nu ett läge att kliva av långsiktiga positioner då det finns betydligt starkare aktier på Stockholmsbörsen. Wallenstam B har sedan september visat svaghet i jämförelse med OMX index vilket är extra illavarslande då index nyligen gjort två årshögsta.

Vi avvaktar det kommande testet och ser en blankningsmöjlighet uppenbara sig om aktien signifikant forcerar och stänger under 76kr på veckobasis. Ett återtest underifrån av 76kr utgör i detta scenario en idealisk ingångsnivå för vidare nedgång mot 65kr i första hand.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Wallenstam B
Entré sälj 76kr Ticker WALL B
Målkurs 65kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 79kr P/E 7.3
Senaste 77.50kr Direkt avk. 2.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol WALL B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto