Home > Analys: Yahoo dags för långsiktig köpsignal?

Analys: Yahoo dags för långsiktig köpsignal?

Yahoo utlöste en mindre köpsignal i oktober månad. Aktien är nära viktiga nivåer, vilka om passeras utlöser en långsiktig köpsignal.

Yahoo är en portal och söktjänst för Internet som drivs av det amerikanska företaget Yahoo Inc. Söktjänsten indexeras med hjälp av sökmotorn Yahoo Slurp. Yahoo hade 490 miljoner unika besökare i april 2010. 1 februari 2008 lade Microsoft ett bud på hela Yahoo-koncernen för 44,6 miljarder amerikanska dollar. Yahoos styrelse har dock signalerat att de anser att Microsoft värderat företaget för lågt och avvisar budet

Yahoo aktien har en högsta kurs på 43.66 $ från januari 2006. Aktien har sedan dess fallit kraftigt och nådde som lägst 8.94 $ i samband med finanskrisen 2008. En större konsolideringsfas har uppvisats de senaste fyra åren där handelsintervallet succesivt har minskats. Kanske är det dags att nu bryta detta handelsintervall på ovansidan och utlösa en långsiktig köpsignal?  Det långsiktiga glidande medelvärdet i form av 40 veckors glidande medelvärde har de senaste åren, i princip varit horisontellt och ger inga ledtrådar gällande riktning. Vad som är klart är ett brott från det snäva handelsintervall aktien haft med största sannolikhet leder till en rejäl rörelse.

En mindre köpsignal utlöstes under oktober vilket har tagit aktien upp mot en avgörande motståndsnivå vid 18.36 $, passeras denna under hög omsättning utlöses en köpsignal. Lyckas aktien ta sig förbi den tidigare toppen vid 18.80 samt 19.12 är en större trendförändring bekräftat och vi ser en god uppsida i aktien med ett första mål vid 23.60 $

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakningslistan och köper den dagen 18.36 $ passeras med ökad omsättning. Bekräftas sen köpsignalen genom en forcering av tidigare toppar vid 18.80 och 19.12 kan man sikta in sig på att öka innehavet vid eventuella rekyler framöver.

Yahoo 20 (Daily)
Yahoo 20 (Daily)

 

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto