Home > Analys: Amerikanska Zynga en högrisk aktie med positiv underton

Analys: Amerikanska Zynga en högrisk aktie med positiv underton

Zynga är ett företag inom datorspelsutveckling från San Francisco, Kalifornien, USA. Zynga utvecklar webbaserade spel både fristående och som tillämpade widgets för communities såsom Facebook och MySpace. Zynga grundades i juli 2007 av Mark Pincus, Michael Luxton, Eric Schiermeyer, Justin Waldron, och Steve Schoettler. De fick 29 miljoner USA-dollar i riskkapitalfinansiering från flera företag som leds av Kleiner Perkins Caufield & Byers i juli 2008, då när de utsåg förre Electronic Arts Chief Creative Officer Bing Gordon till styrelsen. Vid den tiden köpte de också YoVille, en stor virtuell värld, ett spel med andra ord. Enligt deras hemsida hade de i november 2009 50 miljoner dagliga aktiva användare.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Zynga aktien har fallit kraftigt på börsen sedan introduktionen för drygt ett år sedan. Aktien visade en toppnotering på 15.91 $ och en botten på 2.09 $, ett fall på drygt 85 %. Det senaste halvåret har ett större handelsområde bildats vilket troligtvis är fråga om en större bottenformation. Ett motstånd har etablerats runt 2.88 $ vilket aktien forcerade i början på februari månad under ökad omsättning och utlöste en köpsignal. Aktien steg mycket kraftigt efter denna köpsignal till som högst 3.75 $.  Zynga aktien startade förra veckan en vinsthemtagnings fas vilket kan ta aktien ned för ett återtest av den tidigare köpsignalen.  Fortsätter aktien end mot 2.90 $ uppstår ett attraktivt köpläge då aktien testar ett tidigare motstånd som nu bör agera som ett stöd framöver.

Zynga aktien handlas på Nasdaq börsen under symbol ZNGA

Vi rekommenderar att man har aktien bevakning och köper aktien om rekylen fortsätter ned mot 2.90 $. En stop loss läggs förslagsvis under 2.50 $. Målkurs på ovansidan blir i första hand en täckning av gapet vid 4.50 $

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto