Home > Analyshuset som tror på Semafo

Analyshuset som tror på Semafo

RBC Capital Markets upprepar sin rekommendation outperform för gruvbolaget Semafo efter bolagets halvårsrapport. Riktkursen justeras dock ned till 2:80 kanadadollar, cirka 17:50 kronor, från tidigare 2:90 dollar.

Det framgår av en analysuppdatering från den 7 augusti.

Överlag är RBC:s analytiker positiva till guldproducentens andra kvartal, trots att det fallande guldpriset satt bolaget under svår press.

”Semafo rapporterade en bra produktion för det andra kvartalet, även om timingen vid guldförsäljningen och det lägre guldpriset inneburit minskade intäkter”, skriver RBC.

Semafo redovisade på onsdagen ett rörelseresultat om 16,1 miljoner dollar (29,1), justerat för nedskrivningar om 47,5 miljoner. Nedskrivningarna hänger samman med de två gruvorna i Niger och Guinea, som är föremål för försäljning respektive avveckling.

”Beslutet att lägga Kiniero (i Niger) i malpåse bör innebära att bolaget kan fokusera helt på att utveckla Mana”, fortsätter RBC:s analytiker uppskattande.

Mana i Burkina Faso är Semafos största och i särklass lönsammaste fyndighet. I närheten av befintliga anläggningar har bolaget förra året hittat en ny fyndighet, Siou, till vilken stora förhoppningar nu knyts. Det senaste beskedet är att arbetet med att utveckla fyndigheten hittills har gått något snabbare än väntat.

Inte heller kanadensiska Stifel Nicolaus ser någon anledning till att ändra sin rekommendation för Semafo, som är köp. Även riktkursen på 2:50 kanadadollar, cirka 15:60 kronor, lämnas oförändrad.

Semafo handlades vid 12:30-tiden till 10:74 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med drygt 3 procent för dagen.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto