Home > Analytikerna oense om guldets riktning

Analytikerna oense om guldets riktning

Av de analytiker som deltagit i en sammanställning från Bloomberg svarar 15 stycken att de förväntar sig att guldpriset kommer att stiga nästa vecka, medan 14 tror på ett sjunkande pris. Ytterligare fem har en neutral inställning.

Guldet noterade ett fall om 13 procent under de två följande handelsdagarna, fredagen den 12 april och måndagen den 15 april. Ett prisras som följde i spåren av oro för att Cyperns besked om att sälja en stor del av sina guldreserver skulle statuera ett exempel för andra krisländer.

Fallet, som förvärrades ytterligare av negativa utlåtanden från analyshus och brutna tekniska stödnivåer, skedde dessutom samtidigt som den kinesiska ekonomin oväntat visat en inbromsning.

Men asiatiska köpare trappar nu upp sina guldköp, enligt Bloomberg.

Den indiska guldimporten väntas bland annat öka med 36 procent fram till och med juni, i jämförelse med motsvarande period förra året, enligt Bombay Bullion Association.

Den 17 april uppgav Perth Minth i Australien vidare att guldförsäljningen dubblats från förra veckan.

Hedgefonder har dock samtidigt dragit ned sina satsningar på ett stigande guldpris med 72 procent sedan oktober, och både Goldman Sachs och Société Générale har förutspått fortsatt prisnedgång.

Vid 10.30-tiden på fredagen var guldet upp 23 dollar till 1.413 dollar per uns, efter att ha noterats så lågt som på 1.322 dollar i måndags.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto