Home > Anoto har gett säljsignalen ”Bearish Engulfing”

Anoto har gett säljsignalen ”Bearish Engulfing”

Digitalpennstillverkaren Anoto handlades med hög omsättning på torsdagen efter ett besked om att brittiska vårdinstanser har fått finansiering för teknikinvesteringar. Efter att aktien handlades på bägge sidor av nollstrecket gavs en säljsignal i form av en så kallad ”Bearish Engulfing”.

Anoto, som tillverkar digitala pennor, har stigit 312 procent sedan årsskiftet. Uppgången började när bolaget efter ett handelsstopp meddelande att bolagets styrelseordförande via advokat blivit kontaktad av en okänd aktör som var intresserad av bolaget.

Torsdagens handel utmärkte sig med nära 6000 avslut i aktien. Anoto steg först uppemot 18 procent efter ett besked om att brittiska vårdinstanser har fått finansiering för teknikinvesteringar. När Nyhetsbyrån Direkt avslöjat att endast en mindre del av de finansierade projekten berör Anotos verksamhetsområde rasade kursen. Anoto stängde 10 procent lägre.

I torsdagen pressrelease skrev Anoto att en majoritet av de anbud som bolaget har lämnat in har ”beviljats”. Nyhetsbyrån Direkt frågade vd Stein Revelsby om de inte istället menade att att majoriteten av de projekt som Anoto har lagt anbud på har beviljats finansiering?

”Jo, det stämmer”, svarade Stein Revelsby.

Det är alltså egentligen inga anbud från Anoto som har beviljats? Den formuleringen leder ju tanken till att ni har fått konkreta beställningar.

”Jag är ju norrman och releasen har jag skrivit på engelska och sedan har min finanschef översatt till svenska. Så du får ta en diskussion med honom om hur detta kan uppfattats på svenska”, fortsatte Anotos vd.

Rent tekniskt (kursmässigt) gav aktien en så kallas ”Bearish Engulfing”. Detta är en stark säljsignal som identifieras genom att studera utvecklingen i ett candlestick-diagram. Aktien handlades ovanför onsdagens högsta notering och stängde nedanför onsdagens lägsta notering och omslöt därmed onsdagens stapel.

På fredagen strax innan kl 10 byter aktien ägare vid 1,02 kr, vilket motsvarar en nedgång på ca 2 procent.

Anoto
Anoto
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto