Home > Anoto HP-partnerskap lever, kvintiljonpotential i ADNA.

Anoto HP-partnerskap lever, kvintiljonpotential i ADNA.

Anotos partnerskap med Hewlett Packard lever alltjämt, men förhandlingar kring partnerskapet pågår och det går inte att lämna några detaljer om det.

Det sade bolagets vd Joonhee Won vid Redeyes teknologiseminarium på onsdagen, samma dag som Anoto tidigare i ett pressmeddelande uppger att bolaget tills vidare har beslutat att stoppa HP-projektet.

”Det pågår alltjämt förhandlingar, och jag kan därför inte uppge några detaljer”, sade Joonhee Won och fortsatte:

”Det visade sig bli mycket dyrt. Vi är nästan framme, men den kommersiella sidan av dealen var inte exakt vad det såg ut som från början.”

Anotos avtal med HP aviserades i november 2015, och gäller teknologilicensiering avseende utveckling av produkter baserade på Anotos prickmönster för digital skrivteknik. I sin kvartalsrapport, som publicerades samma dag som avtalet tillkännagavs, spådde bolagets dåvarande vd Stein Revelsby en betydande positiv inverkan på intäkterna kommande åren.

Onsdagens teknologiseminarium berörde inte HP-avtalet förrän en av Redeyes moderatorer frågade om det. I stället riktade Joonhee Won, som tillträdde i år och har genomfört omfattande rationaliseringar och uppsägningar, in sig på sin starka tilltro till Anotos prickmönster, något som enligt honom kan användas på 600 kvintiljoner produkter för bland annat identifiering av dem (kvintiljon = en miljard miljard, det vill säga en etta med 18 nollor). Konceptet går under beteckningen ADNA, Anotos DNA, och berördes i onsdagsmorgonens pressmeddelande.

”Vi ska tjäna pengar på vår teknologi framöver, och inte på er eller på mig”, sade han med hänvisning till Anotos historik av många och tätt återkommande nyemissioner, den senaste i våras i samband med vd-skiftet.

Anoto HP-partnerskap lever, kvintiljonpotential i ADNA.

 

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto