Home > Apple får godkänt av uppdaterat patent. Presskonferens i september allt större fokus.

Apple får godkänt av uppdaterat patent. Presskonferens i september allt större fokus.

Den amerikanska teknikjätten Apple har fått ett patent godkänt för så kallad eyetracking och/eller ”headtracking”. Patentet finns bland de 46 nya patent som den amerikanska patentmyndigheten nyligen godkänt.

Det rapporterar bloggen ”Patently Apple”.

Patentet täcker ett avancerat system för eyetracking och/eller headtracking som har stöd för en 3D-kamera som tillåter användare att titta runt på en bild för att få olika visuella perspektiv.

Apple har arbetat på en sådan teknologi sedan 2009, uppger bloggen.

Patentet som Apple har fått godkänt har namnet: ”System and method for rendering dynamic three-dimensional appearing imagery on a two-dimensional user interface”.

Första gången bolaget lämnade in en patentansökan för denna uppfinning var i september 2008 och i oktober 2014 fick Apple sitt första patent för den här uppfinningen.

Enligt bloggen har Apple i det nu godkända patentet omdefinierat sitt patentkrav och beskriver uppfinningen på ett annat sätt än tidigare.

Stockholmsnoterade Tobii som vi tidigare analyserat här på Tradingportalen, är även verksam inom just eyetracking. Vår senaste analys från den 30:e maj gav en köpsignal, och ni kan läsa analysen i sin helhet här.

Tradingportalen publicerade tidigare idag en teknisk analys om just Apple, som ni kan läsa här.

Bland övriga nyheter för Apple så hamnar deras kommande presskonferens i allt större fokus, som förväntas redan den 7:e september i år. Inte minst nya iPhone 7 beräknas presenteras här, men det finns även rykten kring iPad Pro, MacBook Pro men även Apple Watch 2 som tidigare uppdagats men ej hamnat lika tydligt i fokus.

Apple (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto