Home > Apple fortsätter falla på negativa nyheter

Apple fortsätter falla på negativa nyheter

Enligt Bloomberg News pekade vissa analytiker på att Nokias uppgörelse om att lansera Lumia 920T i Kina via China Mobile var en bidragande orsak till kursfallet.

”Nokia aviserade att en av Lumia-telefonerna lanseras via China Mobile, och det fanns lite förhoppningar om att Apple skulle nå en uppgörelse med dem. Jag tror fortfarande att de kommer att göra det, men lanseringen kommer troligen att ske närmare det kinesiska nyåret (10 februari)”, sade Gus Papagerogiuo, analytiker på Scotia Capital i Toronto, till Bloomberg News.

Apple har redan avtal med China Telecom och China Unicom om att sälja Iphone i Kina, men har alltså ännu inte nått en uppgörelse med China Mobile.

Nedgången för Apple-aktien kan även ha varit ett resultat av att nya marginalkrav har införts, vilket begränsar hur många Apple-aktier ett bolag kan äga, enligt Gene Munster, analytiker på Pipar Jaffray. Han lyfte även fram att investerare kan ha varit besvikna med att Apple inte lämnat någon extrautdelning som bland annat Oracle och Wal-Mart gjort.

En annan nyhet som kan ha gett bränsle till trycket på aktien under onsdagskvällen var att analysföretaget IDC presenterade en rapport som indikerade att Apples andel av den växande marknaden för surfplattor kommer att minska till 53,8 procent 2012, från 56,3 procent 2011. Detta samtidigt som Googles andel ökar till 42,7 procent 2012, från 39,8 föregående år.

Apple (daily chart)
Apple (daily chart)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto