Home > Apple slår förväntningarna på intäkter och vinst, aktien stiger inför marknadens öppning

Apple slår förväntningarna på intäkter och vinst, aktien stiger inför marknadens öppning

Rekordkvartal för Apple då de slår förväntningarna både vad gäller intäkter och vinst. Företaget höjer därmed utdelningen och utökar sitt program för återköp av aktier.

Igår var det Apples tur att släppa sina resultat för årets första tre månader. Marknadsdeltagare förväntade sig liknande goda resultat som andra IT-jättar, och Apple slog enkelt förväntningarna.

Företaget rapporterade rekordintäkter på nästan 89,6 miljarder dollar för kvartalet, vilket är en ökning med hela 54% de senaste tolv månaderna. Internationell försäljning stod för 67% av dessa intäkter, vilket visar vilket globalt kraftpaket Apple är.

De goda nyheterna fortsätter för de som äger Apple-aktier

Apple levererade rekordintäkter i alla sina geografiska segment, mycket tack vare stark försäljning av iPhones till hela 47,9 miljarder dollar (jämfört med förväntningar på 40,8 miljarder dollar). Försäljningen av Mac-datorer översteg också förväntningarna och hamnade på starka 9,1 miljarder dollar (mot förväntningar på 6,9 miljarder dollar).

Detta var ett rekordkvartal för Apple, som nu utökar sin utdelning till aktieägare med 7% till 0,22 dollar per aktie. För att sätta detta i perspektiv får Warren Buffetts Berkshire Hathaway, som länge har hållit i Apple-aktier, till följd av detta hela 53 miljoner dollar extra i intäkter.

Apple utannonserade även en utökning av sitt existerande program för tillbakaköp av aktier med 90 miljarder dollar. Detta är en signal att aktien kan ha en stigande trend framför sig av ett par anledningar:

Först och främst anser företaget att aktien är undervärderad, vilket är logiskt med tanke på rekordkvartal.

För det andra är summan på 90 miljarder så stor att det får konkurrenternas siffror att blekna.

De som satsar på en sjunkande aktie har svårt att hålla marknaden nere när 90 miljarder dollar kan användas som extra kapital att köpa vid en eventuell dipp. Därmed är det ingen överraskning att Apples aktier låg högt innan marknaden öppnade, med cirka 3%. Aktiepriset ligger platt för året, men har stigit med över 91% de senaste tolv månaderna.

Återigen presenterar den amerikanska IT-sektorn starka resultat, mycket tack vare pandemin och de förändrade konsumtionsvanor till mer nätbaserade tjänster som det har lett till.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.