Home > Apple slår nya rekord – här kan du köpa aktien

Apple slår nya rekord – här kan du köpa aktien

Apples aktiepris har slagit nya rekord denna vecka tack vare en stigande marknad. 

Detta är inte första gången som Apple slår marknadens förväntningar. iPhone-tillverkaren är en av de mest populära aktierna i världen och den största baserat på intäkter. Men är detta motiverat eller kommer aktiekursen att gå igenom en korrigering?

Fortsätt läsa för att ta reda på varför Apple slog nya rekord denna vecka och var du kan investera i Apple just nu.

Hur och var du kan köpa aktier i Apple på nätet 

Om du fortfarande inte har investerat i en av de mest populära ledarna inom IT kan du göra det genom att registrera dig hos en av våra rekommenderade mäklare nedan:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Apple?

Apple är ett amerikanskt IT-företag som specialiserar sig inom mjukvara och elektronik. Det är det största företaget i världen baserat på intäkter och företaget med högst börsvärde.

Ska jag köpa aktier i Apple idag?

Apples aktiekurs slog rekordet nära 151,12 dollar som sattes tidigare denna månad och har nått 153,12 dollar i skrivande stund. Detta berodde på de senaste nyheterna, det vill säga rykten om att den nya iPhone som släpps i slutet av september kommer att ha stöd för satellitkommunikation.

Det stigande priset främjades ytterligare genom att slå Wall Streets förväntningar under kvartalet som slutade i juni då de rapporterade rekordhöga intäkter på 81,4 miljarder dollar. Dessutom kan Googles moderbolag betala Apple 15 miljarder dollar i år för att förbli Apples standardsökmotor – vilket är en massiv ökning från de beräknade 10 miljarderna år 2020.

Men med ett P/E-tal på 29,7x, är Apples stigande aktiekurs verkligen motiverad? Faktum är att Apple har imponerande ekonomiska resultat, men livskraften för detta pris kan bero på om företaget kan leva upp till investerarnas förväntningar och fortsätta sin tillväxt.

En prisprognos för Apple 2021

Förra årets tillväxt visade en ökning på 55%. Under de kommande 12 månaderna förväntas aktiepriset nå ett nytt rekord upp mot 190 dollar. Analytikernas lägstanivå är 90 dollar för samma period.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto