Home > Apple utmanar apriltopp efter dubbelbotten

Apple utmanar apriltopp efter dubbelbotten

Apple fortsatte inledningen av 2013 i sin fallande trend, men har under sommaren bildat en dubbelbotten och handlas nu kring 461 dollar, strax nedanför apriltoppen.

I takt med att kinesiska konsumenter väljer billigare inhemska märken av smartphones har Apple tappat marknadsandelar. Under andra kvartalet sjönk Appels andel till 5 procent i Kina, jämfört med 9 procent motsvarande period året innan. Det är Appels lägsta notering i landet sedan fjärde kvartalet 2010 och innebär en sjundeplacering.

Det uppgav Nicole Peng på analysföretaget Canalys för Bloomberg News.

Kinesiska leverantörer av mobiltelefoner uppges dra nytta av att operatörer som China Unicom lyfter fram smartphones i lågprissegmentet som exempelvis Lenovos A66 eller ZTE:s V790 som båda säljs för 499 yuan. Apple säljer sin Iphone 5 på sin kinesiska hemsida från 5.288 yuan.

”Apple fokuserar endast på högprissegmentet, och tillväxten på den kinesiska smartphonesmarknaden finns nu bland medel- och lågprissegmentet”, kommenterade Nicole Peng.

Samsung Electronics behöll under andra kvartalet sin topplacering med en andel om 18 procent på den kinesiska smartphonemarknaden. Lenovo var den näst största leverantören med en andel på 12 procent.

Aktiekursen har tidigare prisat in förlorade marknadsandelar och ser nu ut att bilda en bottenformation. Skulle aktien på allvar forcera 480-nivån kan vi bli mer optimistiska i det medellånga perspektivet. RSI-indikatorn visar en positiv divergens som enligt den tekniska analysen flaggar för en vändning uppåt.

Apple (Veckograf)
Apple (Veckograf)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto