Home > Är det säkert att köpa AUD/USD efter att de tappat 3 stora siffror i november?

Är det säkert att köpa AUD/USD efter att de tappat 3 stora siffror i november?

Den australiensiska dollarn sjönk trehundra punkter i november mot sin amerikanska motsvarighet. Nu när slutet av handelsmånaden är nära, är det säkert att köpa den?

I november var en av de största marknadsrörelserna AUD/USD-fallet från över 0,75 till nuvarande 0,72. Eftersom den amerikanska dollarn fortsätter med sina uppgångar för året, har den australiensiska dollarns baisseartade trend inget slut i sikte ännu.

Detta trots att Australien står inför en bättre ekonomisk situation framöver när sommaren kommer till det södra halvklotet. Medan nya lockdowns hotar ekonomierna i Europa, innebär varmare temperaturer i söder bättre hantering av pandemin i Australien. Valutan bör alltså spegla den ekonomiska styrkan – men det är inte fallet med AUD/USD-växelkursen, åtminstone inte ännu.

Vi ser att Nya Zeelands centralbank redan har höjt den officiella kontanträntan två gånger. Är det uteslutet att Reserve Bank of Australia kommer att göra detsamma? Även om de gör det är det inte säkert att den baisseartade AUD/USD-trenden kommer att vända. Faktum är att växelkursen NZD/USD har sjunkit mer än en halv procentenhet idag trots att Nya Zeelands reservbank fortsätter att höja kurserna.

Det är med andra ord den amerikanska dollarns styrka som ligger i förarsätet och den kommande åtstramningen av de finansiella villkoren i USA är viktigare för marknadsaktörerna.

AUD/USD närmar sig kritiskt stödområde

Området 0,7100-0,7150 visade sig ge ett viktigt stöd tidigare. Två gånger har priset studsat från området, och nu verkar det som att stödet kommer att testas igen.

Sanningen att säga så handlades paret med en baisseartad ton hela året. Till och med höjningen visade sig bara vara ytterligare ett tillfälle att sälja lite till.

Inför FOMC-protokollet och månadsslutet ser AUD/USD-paret svagt ut. Motsatta handlare bör vara försiktiga eftersom marknaden bröt under en stigande kanal och en ny bottennotering för året är möjlig.

Hittills har stödområdet hållit två gånger. Kommer marknaden att studsa igen?

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto