Home > Är det säkert att köpa AUD/USD efter att ha ökat över 200 pips?

Är det säkert att köpa AUD/USD efter att ha ökat över 200 pips?

AUD/USD stiger trots Feds räntehöjning och hökiska kommentarer. Så är det säkert att köpa den australiensiska dollarn efter det senaste rallyt?

En av de märkligaste marknadsreaktionerna hände nyligen i valutavärlden – den amerikanska dollarn tappade mot "down under"-valutor medan uppgångar mot den japanska yenen.

Kriget mellan Ryssland och Ukraina bröt alla samband. Det är det enda sättet att förklara skillnaderna på valutamarknaden och varför dollarn bara vinner mot vissa valutor och försvagas mot andra.

I vilket fall som helst, trots att USA:s Federal Reserve höjde räntan, steg AUD/USD-paret. Faktum är att rallyt i diskussionen här började precis under Feds presskonferens efter förra veckans vandring.

Ett fallande kilmönster stödjer den hausseartade tesen

2022 började med en stark US-dollar över hela linjen. AUD/USD gjorde en ny lägre låg, men det fick stöd på runda 0,7-nivån.

Därmed fullbordade den ett fallande kilmönster. Den efterföljande brytningen av den övre kanten var hausse, eftersom brytningen av trendlinjen 2-4 antyder att mönstret tog slut.

Dessutom, genom att testa det igen innan Feds räntehöjning, gav AUD/USD den bästa kontrasignalen till handlare som var villiga att ta den andra sidan av marknaden.

Fallande kilar dras vanligtvis tillbaka minst 50% och för det mesta följer en fullständig retracement. Som sådan förblir bias bias och man bör inte bli förvånad över att se AUD/USD-paret gå mot en ny topp över 0,8.

Stark korrelation med de amerikanska aktiemarknaderna

En sak är säker – AUD/USD-paret är starkt korrelerat med de amerikanska aktiemarknaderna. Räntehöjningar borde skada aktier, men räntehöjningen på 0,25% är ur sitt sammanhang eftersom inflationen är extremt hög i USA.

Till exempel var inflationen på årsbasis i USA 7,9% – den högsta på fyra decennier. Ändå valde Fed att bekämpa det med en räntehöjning på 0,25%.

Om inflationsdata för mars visar en årlig ökning större än 0,25%, vilket är troligt, kommer Feds räntehöjning bokstavligen att kompenseras.

Sammantaget är den amerikanska dollarn svag mot valutorna "down under", och AUD/USD-paret ser hausseartat ut. Skulle det inte vara ironiskt om den amerikanska dollarn skulle fortsätta att försvagas trots att Fed startar en ny åtstramningscykel?