Home > Är det säkert att köpa Bitcoin efter negativ avkastning på årsbasis?

Är det säkert att köpa Bitcoin efter negativ avkastning på årsbasis?

Under den senaste månaden har YoY Bitcoin-avkastningen blivit negativ. Så vad händer sedan med den digitala valutan, och varför är den under press?

Bitcoin-tjurar utmanas eftersom den digitala valutan levererat negativ avkastning på årsbasis under den senaste månaden. Den testar nu stöd i $40 000-området efter att för bara några månader sedan handlats för rekordhöga nivåer nära $70 000.

Bitcoin hodlers har antagligen en längre tidshorisont på sin investering, men ändå måste det vara svårt att se kryptovalutan störta i en miljö där utskriften av amerikanska dollar var den högsta någonsin.

Vad orsakade Bitcoins fall och varför flyr investerare? Här är två förklaringar: fler institutionella investeringar skadar prestanda och kryptobedrägerier vänder investerare bort från kryptomarknaden.

Mer institutionellt engagemang skadar prestationen

Under lång tid har investerare på kryptomarknaden velat ha mer institutionellt engagemang. Mer antagande, hävdade de, kommer att släppa lös Bitcoins kraft.

Deras önskan gick i uppfyllelse.

De institutionella investeringarna steg avsevärt, men korrelationen till den bredare marknaden stramades åt. Hur ska man annars förklara den baisseartade reaktionen på en hökaktig Fed på FOMC-protokollet som släpptes förra veckan? Med andra ord urholkas diversifieringsvinsten, vilket gör Bitcoin till en mindre attraktiv investering.

Bedragare avvisar människor från kryptomarknaden

En annan orsak till Bitcoins underpresterande kommer från antalet bedrägerier i det digitala rummet. En ny artikel publicerad av CNBC i början av året visade att 2021 tog bedragare hem 14 miljarder dollar i kryptovaluta. Dessutom ökade förlusterna från kryptorelaterad brottslighet nära 80% på bara ett år.

Det är svårt att överträffa i en sådan miljö och som ett resultat vänder folk ryggen åt kryptoprojekt. Tillsammans med den intensiva energikostnaden för att bryta Bitcoin i en tid då regeringar investerar i gröna projekt gör en investering i Bitcoin ännu mindre attraktiv.

Sammantaget har Bitcoin-tjurar svårt eftersom kryptovalutan kämpar för att hållas över 40 000 dollar. Anta att den amerikanska dollarn fortsätter att stärkas som ett resultat av en mer hökaktig Federal Reserve. I så fall kommer Bitcoin att ha svårt att prestera eftersom institutionella investeringar förvandlade det till ytterligare en finansiell tillgång som är korrelerad till den bredare marknaden.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto