Home > Är det säkert att köpa Moderna-aktier efter att ha hoppat +20% idag?

Är det säkert att köpa Moderna-aktier efter att ha hoppat +20% idag?

Modernaaktien ses högre i förhandeln med över 20%. Kommentarer om att de skulle kunna ha en modifierad version av sitt vaccin för att hantera den nya sydafrikanska mutationen har utlöst flytten högre.

Finansmarknaderna slutade föregående vecka på en nivå lägre. Aktiemarknader världen över har korrigerats efter nyheten att en ny virusmutation som upptäckts i Sydafrika kan spridas ännu snabbare än deltavarianten.

På grund av det föll börserna då risk-off-sentimentet dominerade. Dessutom letade investerare efter säkra tillflyktsortsinstrument, som den japanska yenen eller den schweiziska francen.

Men helgen visade sig lugna ner saker och ting. Nyheter om att Moderna, en amerikansk läkemedelstillverkare som säljer ett av de covid-19-vacciner som finns tillgängliga under pandemin, kan komma att modifiera injektionen för att ta itu med den nya mutationen skickade aktiekursen högre.

Så varför är marknadens reaktion så stark? Effektivt säger marknaden att den som kan anpassa vaccinet snabbast kommer att få det mesta av vinsten.

Den tekniska bilden ser hausse ut

Modernas aktiekurs handlades så högt som 480 dollar på sensommaren. Men på den nivån konsoliderades de i en sammandragande triangelformation som bröt lägre. Nu när den studsade från de låga nivåerna är nyckelmotståndet att övervinna spetsen på den tidigare sammandragande triangeln. En daglig stängning över $440 signalerar mer styrka och skulle locka nya köpare.

Hur är det med Modernas fundamental?

Fundamentaler målar också upp en hausseartad bild. Låt oss börja med P/E-talet, som ses till 14,75 år 2021, mycket lägre än sektormedianen på 21,38. Dessutom verkar bolaget med en bruttovinstmarginal på 68,09%, också högre än sektorns median.

Även om aktiekursen har sjunkit under de senaste tre månaderna, är den fortfarande uppe med mer än 215% under 2021 och det verkar som att investerare fortfarande var villiga att köpa under dippen.

Skräcken för den nya virusvarianten påminner marknaden om att om inte den utvecklade världen anstränger sig mer för att vaccinera den globala befolkningen är risken att nya varianter ofta dyker upp. Det behövs med andra ord vacciner och Moderna ligger i framkant i kampen mot viruset.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto