Home > Är det säkert att köpa NZD/USD efter rally från 2021 års låga nivåer?

Är det säkert att köpa NZD/USD efter rally från 2021 års låga nivåer?

Valutaparet NZD/USD korrigerades under större delen av året. Nu när den nådde ett sammanflödesområde som gav stöd, studsade den kraftigt. Är det säkert att fortsätta köpa det?

Den amerikanska dollarn steg 2021 trots att handelsåret började svagt. Den vann bokstavligen mot alla sina kamrater – mot vissa mer, mot vissa andra mindre. I vilket fall som helst överträffade den sina G10-kamrater när finansvärlden letade efter säkerheten för världens reservvaluta.

Medan den baisseartade trenden i vissa fall var aggressiv (dvs EUR/USD), i vissa andra fall, såsom NZD/USD-växelkursen, ser korrigeringen från 2021 års toppnoteringar mer ut som ett fortsättningsmönster. Mer exakt, det ser ut som en hausseartad flagga och marknaden studsade direkt från ett sammanflödesområde som gavs av horisontellt och dynamiskt stöd.

Starkt sammanflödesområde ger stöd

Den tekniska bilden stödjer ytterligare uppsida. Marknaden nådde ett sammanflödesområde som gavs av ett horisontellt och ett dynamiskt stöd.

Å ena sidan stöds priset av ett tidigare horisontellt motståndsområde som bildades under andra halvan av förra året. En hausseartad sammandragningstriangel visar hur prisåtgärden byggde energi för att bryta motståndet och den steg hela vägen till 0,74. Nu när motståndet förvandlades till stöd studsade marknaden.

Å andra sidan nådde prisåtgärden den nedre kanten av ett möjligt hausseartat flaggmönster. Det behövs mer för att mönstret ska bekräftas, men studsen ser konstruktiv ut.

RBNZ började strama åt penningpolitiken

Nya Zeelands reservbank (RBNZ) är en av de centralbanker som höjde räntan tidigt i den ekonomiska återhämtningscykeln. I oktober förra året höjde de den officiella kontanträntan från 0,25% till 0,50% från dess nedre gräns. De följde snabbt med ytterligare en räntehöjning vid det kommande novembermötet så att räntan nu är 0,75% – mycket högre än i andra delar av världen. En åtstramning av penningpolitiken gynnar en starkare valuta, så den nyzeeländska dollarn är också hausse ur detta perspektiv.

0,70 hägrar stort

För att komma tillbaka till den tekniska bilden, ser 0,7-nivån ut som en central sådan. En daglig stängning över nivån innebär att marknaden pressar mot den övre kanten av den hausseartade flaggan och ett avbrott där innebär ytterligare styrka 2022.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto