Home > Är det säkert att köpa råolja efter att det rasat 11% efter nyheter om COVID-19?

Är det säkert att köpa råolja efter att det rasat 11% efter nyheter om COVID-19?

WTI-råoljepriset sjunker med mer än 11% på grund av nyheter om en ny COVID-19-variant. Är det säkert att köpa olja nu när priset har sjunkit under 70 dollar?

Råoljebjörnar hade en fantastisk dag idag då det "svarta guldet" sjunkit mer än 11% på grund av rädsla för en ny COVID-19-variant som berör världen. Ett sådant drag är ovanligt om vi ska ta Brentolja som riktmärke. Till exempel har Brentoljan bara sjunkit mer än 10% vid 14 tillfällen – alltså inte så ofta.

För att komma tillbaka till WTI-råoljepriset har både tjurar och björnar ett fall här. Å ena sidan har serien med högre låga nivåer (ännu) inte brutits, vilket betyder att det hausseartade fallet förblir intakt. Men å andra sidan är marknadens avvisande från dynamiskt motstånd så kraftfullt att om det kombineras med nyheterna om COVID-19-varianten kan det leda till fler baksidor.

Sanningen är, en risk-off-miljö under helgdagstider (många marknadsaktörer tog en lång helg när Thanksgiving firades i torsdags) kan förstärka marknadsrörelserna. Faktum är att råoljan har gått ner tvåsiffrigt, och den enda frågan nu är vad man kan förvänta sig på måndagens öppning?

Dubbelt toppmönster för $84

Det tekniska perspektivet gynnar både ett hausseartat och ett baisseartat fall här. Även om det är betydande, kan tjurar hävda att nedgången inte bröt marknaden för högre låga serier med blått på diagrammet ovan. Så länge serien håller förblir det hausseartade fallet intakt.

Å andra sidan kan björnar hävda att detta är resultatet av ett dubbeltoppmönster bildat vid $84. Svagheten kvarstod från det ögonblicket eftersom avslaget från dynamiskt motstånd kan ha startat en baissemarknad.

Råoljefundamenten har sett svaga ut ett tag

Fundamentalerna har sett svaga ut för WTI-råoljepriset ett tag. För det första återhämtade utbudet sig i september till november. För det andra den samordnade planen för att frigöra olja från strategiska reserver. Och nu förseglar rädslan för den nya COVID-19-varianten bokstavligen affären.

Sammantaget kan både tjurar och björnar ha ett fall här. Vad vi vet är att WTI-råoljepriset har sjunkit med mer än 15 dollar från sin topp i oktober.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto