Home > Är det säkert att köpa råolja efter att det tappat $10 på en vecka?

Är det säkert att köpa råolja efter att det tappat $10 på en vecka?

WTI-råoljan återhämtar sig från sina månatliga låga nivåer medan investerare ignorerar de samordnade åtgärderna för att sänka gaspriserna. Är det fortfarande möjligt att se $100/fat?

En av de starkaste marknaderna i år var WTI-råoljan, eftersom oljepriset bara fortsatte att gå högre och högre. Den ökade efterfrågan motsvarades inte av utbudet, så oljepriset fortsatte att göra högre toppar och högre dalar, typiska prisåtgärder i hausseartade trender.

Men det tog slut nyligen. Marknaden stannade vid $84 där den bildade ett trippeltoppmönster, och sedan ogiltigförklarades serien av högre toppar och högre dalar. Vid det här laget kan den senaste studsen vara just det – en studs. Om det inte följs av en flytt över $82, kommer säljare att försöka pressa priset lägre, eftersom de nu har en anledning till det.

I en häpnadsväckande vändning för att tackla energikrisen har USA tillkännagivit ett samordnat drag med andra länder för att frigöra olja från den strategiska petroleumreserven (SPT). Syftet är att sänka gaspriserna när vintern har nått norra halvklotet.

Är det möjligt för WTI-råoljepriset att överstiga $100?

Inte bara att det är möjligt, men det kommer sannolikt att göra det.

SPR är ett lager av petroleum som innehas av DOE – Department of Energy. De har en kapacitet på över 700 miljoner fat i underjordiska lager i Louisiana och Texas, och de hålls för att användas i nödsituationer.

Även om reserven är tillräckligt stor för att påverka priset på råolja, bör några saker kommas ihåg. En är att den totala uttagskapaciteten bara är 4,4 miljoner fat om dagen, så det skulle ta mer än 140 dagar att använda hela lagret.

En annan är att världen förbrukar 100 miljoner fat per dag, så de 50 miljoner fat som ryktas släppas genom det samordnade draget betyder ingenting i det stora hela. Även om övergången till alternativa energikällor inte kommer att ske över en natt, är efterfrågan på olja här för att stanna. Därför är $100/fat inte bara möjligt utan ganska troligt, om inte mer utbud kommer till marknaden (t.ex. iransk olja, saudier som pumpar mer, OPEC+ nya erbjudanden, etc.).

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto