Home > Är det säkert att köpa US-dollarn före fredagens NFP-rapport?

Är det säkert att köpa US-dollarn före fredagens NFP-rapport?

Den amerikanska dollarn rör sig i snäva intervall inför fredagens NFP-rapport. Data som släpptes denna vecka visar en blandad bild, och marknaderna väntar på att Feds protokoll ska släppas senare under den nordamerikanska sessionen.

Som väntat började årets första handelsvecka i en långsam ton, med tanke på att banker var stängda i många utvecklade länder. Men saker och ting kommer att förändras när vi närmar oss andra halvan av handelsveckan, eftersom Non-Farm Payrolls eller NFP släpps på fredag.

Inför releasen byggs momentum på finansmarknaderna. Under veckans tre första handelsdagar har handlare fokuserat på ledtrådarna från andra rapporter om sysselsättningssituationen i USA. Hittills har en blandad bild avslöjats av rapporterna från ISM Manufacturing, JOLTS och ADP.

Innan vi diskuterar de tre, låt oss titta på den tekniska bilden. Som visas nedan har dollarindexet legat i ett snävt intervall sedan slutet av november, eftersom investerare väntar på fler ledtrådar från Fed. Vi kanske får reda på mer om vad Fed:s planer börjar med idag, eftersom det föregående mötets protokoll kommer om några timmar från nu.

ISM Manufacturing besvikna

ISM Manufacturing-indexet släpptes i går och sjönk i december – ned 2,4 punkter till 58,7. Medan indexet är nere, pekar två saker på fortsatt styrka. För det första ligger indexet långt över expansionsområdet, märkt av 50-nivån. För det andra har sysselsättningsdelen ökat med 0,9 poäng och nått 54,2. Därför är det positivt för fredagens NFP-rapport.

JOLTS missade

JOLTS missade förväntningarna. JOLTS är förkortningen för 'job openings and labor turnover survey', och veckans släpp pekar på att antalet lediga jobb minskade i november och att antalet slutade steg till rekordhöga nivåer.

ADP slog förväntningarna

Uppmuntrande fart på arbetsmarknaden kom från ADP eller den privata lönerapporten. Den släpptes tidigare idag och visade att privat sysselsättning fick 807 000 nya jobb i december, mycket mer än vad marknaden förväntade sig.

Men decembers styrka på arbetsmarknaden kanske inte avslöjar den verkliga effekten av Omicron-varianten eftersom den ännu inte har setts. Att tolka NFP-rapporten nästa fredag skulle därför vara så knepigt som det kan vara.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto