Home > Är Ethereum-korrigeringen färdig? Här är vad diagrammen signalerar

Är Ethereum-korrigeringen färdig? Här är vad diagrammen signalerar

Ethereum har haft ett fantastiskt år hittills – priset steg mer än fem gånger och överträffade Bitcoin. Gårdagens nyheter om en ny COVID-19-variant som hotar framsteg som gjorts hittills under pandemin har sänkt finansmarknaderna. Ethereum föll till ett stort stödområde – kommer det att hålla?

Ethereum är en av kryptovalutorna som gick bättre än i år. Dess pris har stigit mer än fem gånger hittills under året, eftersom kryptovalutor har vuxit i popularitet.

De överträffade Bitcoin, och inte bara med hur mycket de steg 2021. De överträffar även Bitcoin och andra kryptovalutor i antalet dagliga transaktioner som äger rum på Ethereum-nätverket.

Till exempel, 2016 ledde Bitcoin vägen för antalet dagliga transaktioner – 224k jämfört med 17k för Ethereum och 5k för Litecoin. Spola framåt till september 2021, och antalet dagliga transaktioner med Bitcoin förblir mer eller mindre samma, på 232k. Det finns dock 1,2 miljoner dagliga transaktioner för Ethereum, vilket delvis förklarar prisutvecklingen 2021 eftersom den har ökat i popularitet.

En av anledningarna till ökningen i popularitet är den smarta kontraktsfunktionaliteten, på grund av vilken Ethereum har attraherat ett stort antal decentraliserade applikationer och transaktioner.

Vad kommer härnäst för Ethereum, nu när de har fått horisontellt stöd? I det stora hela är förhållandena fortfarande hausse.

Ethereum möter dynamiskt stöd när hausseartade förhållanden råder

Från vänster till höger, berättar diagrammet ovan historien om en hausseartad marknad. Allt började med att Ethereum bröt över $1 000 – en stor milstolpe och en vändpunkt.

Efter det bildade prisåtgärden en serie av högre toppar och högre dalar, vilket bekräftade den hausseartade marknaden. Priset översteg $4 000 i maj innan det korrigerades med hela kryptovalutamarknaden.

Under sommarmånaderna är ett enormt fallande kilmönster synligt på det dagliga diagrammet. Naturligtvis bröt priset högre, eftersom en fallande kil är ett haussemönster. Efter det mötte marknaden motstånd i $4 000 för andra gången. Så småningom rensades motståndet, och det förvandlades till stöd.

Stödet kan hålla eller inte, men även om det inte gör det, kommer bara en sänkning under 2 800 att ogiltigförklara det hausseartade fallet. Det är vid den punkten som serien med högre låga värden skulle ogiltigförklaras.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto