Home > Är Facebook fortfarande ett köp?

Är Facebook fortfarande ett köp?

Facebook har nyligen drabbats av driftproblem och är föremål för många kontroverser. Har teknikjätten fortfarande en plats i investerarnas portföljer, eller är detta början på en kraschande era?

Facebook har nyligen varit i fokus, och inte av en bra anledning. Frances Haugen, en före detta anställd, har läckt affärshemligheter och visat hur företaget prioriterar vinster framför människors hälsa, och jätten med sina många plattformar upplevde ett driftstopp på 6 timmar, och flera andra problem, i fredags. Facebook är inne i sin största kris sedan Cambridge Analytica-skandalen 2018. Är detta ett tecken på att aktien inte längre är ett köp?

Hur och var du kan köpa aktier i Facebook på nätet

Om du vill köpa eller sälja Facebook-aktier kan du enkelt göra det genom att öppna ett konto hos en av våra reglerade toppmäklare nedan:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Facebook?

Facebook är en amerikansk IT-jätte som grundades år 2004 av Mark Zuckerberg. Dess plattformar, inklusive sociala medieplattformen med samma namn, Instagram och WhatsApp, har nu mer än 2 miljarder aktiva användare från hela världen.

Ska jag köpa aktier i Facebook idag?

Facebook granskas offentligt efter en serie läckta dokument som bevisade att den sociala mediejätten var medveten om hur dess produkter, inklusive Instagram, orsakar betydande skada för sina användare. Företaget anklagades för att erhålla vinster i utbyte mot säkerhet. Dessutom drabbades företaget av ett stort driftstopp i måndags, följt av andra problem under de följande dagarna.

Är denna långsamma nedgång ett tecken på ett döende företag som investerare borde känna igen? Investerare håller fortfarande i aktien och är optimistiska att företaget kan överleva denna kris. Till exempel steg aktiekursen med 0,25% igår, trots alla dessa anklagelser.

För vissa kan Facebook vara på en säker väg nedåt. För andra är det inte ekonomiskt relevant för Facebook att bekämpa skadligt innehåll. Trots lagstiftarnas stora ord har det inte skett några åtgärder sedan Cambridge Analytica-skandalen 2018. Om Facebook fortfarande är ett bra köp eller inte beror exakt på vilken sida du är. Är Facebook för stort för att förändras?

En prognos för Facebook år 2021

Just nu handlas Facebook till cirka 330,05 dollar per aktie. Prognosen menar att högstapriset ligger på 500 dollar och att lägstapriset ligger på 300 dollar. Detta beror främst på hur jätten kan hantera denna kris.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto