Home > Är Sphere 3D en ny meme-aktie? Här kan du köpa den (487,5% prisökning i år)

Är Sphere 3D en ny meme-aktie? Här kan du köpa den (487,5% prisökning i år)

Sphere 3D steg med 41,78% igår och har stigit med 487,5% i år. Kan denna aktie utsättas för en short squeeze? 

Privata investerare har nyligen fokuserat på frimärkesaktier med potential för en short squeeze. Vi har märkt detta fenomen hela året – när frimärkesaktier som handlas för 2 dollar eller mindre helt enkelt skjuter i höjden och når tredubbla eller till och med fyrdubbla värderingar. I slutet av det tredje kvartalet kan Sphere 3D vara i fokus för ännu en short squeeze.

Om du vill veta mer om Sphere 3D, vad all hype handlar om och var du kan köpa aktien just nu kan du fortsätta läsa.

Hur och var du kan köpa aktier i Sphere 3D på nätet

Det har aldrig varit enklare att handla meme-aktier än i år. För att hjälpa dig har vi tagit fram två nätmäklare som erbjuder tillgång till Sphere 3D och många andra tillgångar:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Sphere 3D?

Sphere 3D är ett företag med huvudkontor i Toronto, Ontario, listat på NASDAQ (ticker: ANY) som är involverat i datahanteringslösningar, containerisering och virtualisering. I början av augusti förvärvade de sex månaders rättigheter till miningtillgångar avseende Bitcoin, som ägs av Hertford Advisors.

Ska jag köpa Sphere 3D idag?

Fenomenet att blanka frimärkesaktier är inget nytt – det är uppenbart att privata investerare älskar att dra nytta av billiga och volatila aktier med hög risk. När aktier som Sphere 3D stiger med över 400% är det omöjligt att inte märka det.

Sphere 3D inledde året precis som de flesta andra frimärkesaktierna, nämligen under 2 dollar. Men igår steg aktien med 41,78% under handelssessionen och har stigit med 487,5% i år. Om du undrar om det fortfarande är möjligt att gå högre kan det vara värt att nämna att AMC:s aktiekurs, ytterligare en meme-aktie, ökade med 2 800% innan den rasade.

Investerare utan aptit för risk bör dock vara medvetna om riskerna med en short squeeze. Prisutvecklingen för Sphere 3D har blomstrat efter att investerare svarade positivt på Will Meades tweet, en tidigare hedgefondförvaltare. Han skrev på Twitter att han har tagit en lång position på ALLA aktier – inte bara eftersom han tror att en stor satsning på en short squeeze, men också en satsning på Bitcoin. Men är Sphere 3D verkligen värt hypen?

En prisprognos för Sphere 3D år 2021

Då det är en frimärkesaktie har analytiker inte varit så intresserade av Sphere 3D. Under de närmaste 14 dagarna beräknas aktiekursen ha ett tak på 12,98 dollar och ett golv på 8,4 dollar. Kom dock ihåg att dess volatilitet gör det extremt riskabelt, så se till att du använder riskhanteringsverktyg om du bestämmer dig för att handla eller investera i denna aktie.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto