Home > Är USD/JPY-rallyt klart? Investerare bereder sig för en tillbakagång

Är USD/JPY-rallyt klart? Investerare bereder sig för en tillbakagång

USD/JPY handlas över 116 för första gången på fem år. Är det dags att förvänta sig en tillbakagång? Här är vad Elliott Waves teori säger oss.

Ett obevekligt rally på USD/JPY startade under covid-19-pandemin. Oavsett nyheter sålde investerare den japanska yenen och köpte den amerikanska dollarn med sådan övertygelse att växelkursen USD/JPY hoppade från nära 100 till över 116 igår.

Dessutom fanns inga tillbakadragningar under hela vägen upp. Rallyt visar fem separata segment, vilket kan tolkas som en impulsiv våg, men det är för tidigt att säga. Enligt Elliott Waves principer är en prognos resultatet av en logisk process som måste utgå från de större tidsramarna.

Det är detta som ger björnar hopp – analysen av de större tidsramarna. Den veckovisa tidsramen tyder på att investerare bör rusta sig för en tillbakagång.

2-4 trendlinje måste hålla

Det större perspektivet avslöjar ett terminalt impulsivt mönster. I ett sådant mönster förblir marknaden under trendlinjen 2-4 för det mesta, och ett falskt utbrott är endast möjligt under specifika förhållanden.

Därför, innan de överväger ett falskt utbrott, måste handlare arbeta med möjligheten att prisåtgärden inte bryter trendlinjen 2-4 innan den 5:e vågen slutar. Som sådan kan aggressiva björnar vilja kortsluta paret här eftersom marknaden är mycket nära trendlinjen.

Kan vi få ett falskt utbrott?

Trendlinjen 2-4 kan uppleva ett falskt utbrott endast under två omständigheter. Den ena är en platt linje med ett fel som bildas som den 5:e vågen. En annan är att den 5:e vågen är en triangel.

Men trots det borde utbrottet vara blekt, och en rörelse mot det pivotala 100-området är troligt. Därför, oavsett scenariot för den 5:e vågen, föreslår Elliott Waves-teorin att rallyt sannolikt kommer att sluta med det nuvarande steget över 116.

100 är fortfarande ett centralt område

Området runt 100 förblir centralt. Detta är området varifrån paret studsade efter Donald Trumps val 2016. Medan aktiemarknaden fortsatte sitt rally, misslyckades USD/JPY att följa med, med begränsning av trendlinjen 2-4.

Om trendlinjen 2-4 var tillräckligt stark för att ge motstånd i första hand, kan den göra samma sak igen?

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto