Home > Arcam tangerar toppnivåer på måndagen

Arcam tangerar toppnivåer på måndagen

Produktionsteknikbolaget Arcam rusar på måndagen. Aktien är upp 10 procent till 855 kr i skrivande stund, vilket sammanfaller med tidigare toppnivåer.

I förra veckans rapport för tredje kvartalet sade vd Magnus René:

”En stabil orderbok och ett positivt affärsläge ger goda förutsättningar för ett starkt avslut på 2013 och en fortsatt tillväxt under 2014.”

Bolaget redovisade ett resultat efter skatt på 0,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2013 (0,1). Resultatet per aktie uppgick till 0:06 kronor (0:03).

Rörelseresultatet blev 0,6 miljoner kronor (-1,1) medan omsättningen uppgick till 40,4 miljoner kronor (25,1). För niomånadersperioden blev resultatet efter skatt 8,0 miljoner kronor (1,9) med en omsättning på 133 miljoner (77).

Utländska ägare i Arcam kontrollerar sammantaget 44 procent av aktierna i bolaget, en uppgång från 18 procent för ett år sedan. Det framgår av SIS Ägarservice sammanställning per den 30 september.

Kursen i Arcam, som är verksamt inom 3D-print eller additiv tillverkning, har stigit med över 1.100 procent under samma tidsperiod. I slutet av maj genomförde bolaget en riktad nyemission som ett ”fåtal internationella institutionella investerare” deltog i. Emissionen tillförde bolaget 60 miljoner kronor.

Bolagets värdering har i vissa analyser jämförts med amerikanska och besläktade bolags, såsom 3D Systems, Exones och Stratasys vilka också har stigit kraftigt på börsen de senaste åren.

”Det är ett väldigt stort intresse för vår bransch, inte minst i USA. Det finns egentligen bara fyra noterade bolag i sektorn och jämfört med dem är vi fortfarande lågt värderade”, sade Arcams vd Magnus René till Nyhetsbyrån Direkt i slutet av juli.

För ett år sedan stod Arcam-aktien i 70 kronor. På måndagen handlas aktien kring 854 kronor (upp nästan 10 procent sedan fredagens stängning). Börsvärdet uppgår numera till nära 3,6 miljarder kronor.

Arcams omsättning under de tolv senaste månaderna, med slut i september, uppgick till 195 miljoner med ett nettoresultat på 21,5 miljoner kronor.

Arcam
Arcam
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto